11/03/2019

Entrevistem Gibet Ramon, il·lustradora del projecte «Primavera». Vídeo animat

Gibet Ramon ha il·lustrat el poema «Primavera» de Miquel Martí i Pol amb motiu del projecte «”Primavera”. Vídeo animat» per a públic infantil. La folguerolenca va guanyar el II Premi d’il·lustració de poesia de Miquel Martí i Pol (2018) i és la protagonista, conjuntament amb el poeta nacional, del Calendari Miquel Martí i Pol 2019.

És la primera vegada que il·lustres Miquel Martí i Pol?

Doncs sí i no. Quan vaig començar a il·lustrar el projecte del poema animat en realitat va ser la primera vegada, i al mig del projecte vaig guanyar el premi de poesia il·lustrada de la Fundació que em va fer entrar molt més en la poesia de Miquel Martí i Pol; després vaig acabar el poema animat. Una mica estranya però molt enriquidora la pausa entremig. I espero que no sigui l’última perquè és un poeta molt directe, proper, càlid i entranyable.

Quina és la teva «Primavera» particular?

Doncs els primers dies de bon temps després de l’hivern, quan corre l’aire però ja no és fred, quan el sol escalfa però no crema; aquells dies que gaudeixes més perquè feia temps que faltaven.

Com ha estat el contacte amb el poema?

Molt bonic. Una lliçó de simplicitat i de veure els petits detalls. Ara em fixo més amb el cel a veure si veig orenetes!

Com ha estat el procés de creació del vídeo animat?

Fàcil per la temàtica simplista i propera, però, sincerament, bastant complicat d’execució. Són llenguatges i maneres de treballar que no estic acostumada. Sort del súper equip d’animadors que hi ha darrere de tot això! M’han ajudat molt!

Quin toc particular creus que has aportat?

Espero que tot el meu toc particular. Crec que és inevitable deixar-hi la empremta. Espero haver fet una feina bonica, simple i delicada -tal com he percebut el poema.

Què n’esperes de «Primavera»?

Espero que faci que els nens i nenes quedin bocabadats! I els pares també, per què no? Crec que té punts per aconseguir-ho: bona música, bona història i personatges entranyables que t’acompanyen al llarg de la cançó. Espero que faci que la gent s’interessi per la poesia de Martí i Pol en concret, i la poesia en general, que és molt bonica, coi!

I que obri camí cap a nous vídeos animats de qualitat i amb ànima!

*Fotografia: Caràtula de la cançó «Primavera» que es pot veure a Spotify feta per Gibet Ramon.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol