29/06/2020

La Fundació Miquel Martí i Pol obre les portes de la seu amb visites comentades, itineraris literaris i activitats a l’aire lliure

La Fundació Miquel Martí i Pol va inaugurar la seu el juny de 2019, ara fa tot just un any. Durant el 2019 van passar per la Fundació, entre tallers i rutes per a escolars i públic general en les activitats, més de 4.700 persones. El 2020, marcat per la covid-19, ha provocat que la Fundació, que encara no tenia un horari de visites, s’hagi d’adaptar a les noves circumstàncies: obrirà, endemés dels dies laborals, el primer dissabte de cada mes per atendre el públic que vulgui conèixer la vida i obra d’un dels autors més emblemàtics del segle XX, així com també el context de represa cultural després de la Guerra Civil.

Des de la Fundació s’ha preparat una visita comentada per al visitant que compta amb la visita guiada per l’exposició permanent, en què es poden veure els objectes personals de l’autor, originals de la seva obra, etcètera, i un itinerari fins la fàbrica La Blava, que queda ben a prop de la Fundació. Aquestes visites es faran tots els dissabtes, la primera a 2/4 d’11 del matí i la segona a les 12 del migdia (ara, per motius de seguretat, amb reserva prèvia obligatòria). La visita es pot completar amb una passejada pel casc antic de Roda de Ter, el seu passeig pel Ter, el carrer Verge del Sòl del Pont, el pont vell i fer un tomb fins al Museu Arqueològic de l’Esquerda, un altre punt de referència del municipi.

La visita comentada i l’itinerari compten amb la recitació de textos poètics per part del personal que fa el guiatge. Per què Miquel Martí i Pol va començar escriure en castellà? Per què l’autor va entrar a militar al PSUC? Per què és un dels poetes més musicats de casa nostra? Quin significat tenia el Concurs Parroquial de poesia de Cantonigròs per a la literatura catalana de la segona meitat del segle XX? Va ser censurat Miquel Martí i Pol? Totes aquestes preguntes queden ben resoltes amb la visita, que recorre la contemporaneïtat des de la perspectiva històrica i literària.

Visitar la Fundació 

Visita comentada a la seu de la Fundació i itinerari fins la fàbrica La Blava.

Visita comentada i guiada per l’exposició permanent i la seu de la Fundació i recorregut  fins la fàbrica Tecla Sala amb explicació de la indústria i lectura de poemes.
Durada: 1 hora i mitja aproximadament.
Aquesta opció pot incloure la visita comentada a la Casa Miquel Martí i Pol, actualment sense museïtzar.

Preu: 4€ (gratuït per als infants menors de 8 anys i per als Amics de la Fundació Miquel Martí i Pol).

De dimarts a divendres de 10 a 2 amb reserva prèvia i el primer dissabte de més a 2/4 d’11 del matí i a les 12 del migdia. També es poden fer visites a altres hores convingudes.

Horari:

Dissabtes: Oberta al públic el primer dissabte de cada més, de 10 a 2 del migdia. Aquests dies es fan visites comentades a l’espai, així com també a la casa de l’autor.
Entre setmana: De dimarts a divendres de 10 a 2 del migdia a hores convingudes amb cita prèvia. Cal acordar la data mitjançant un correu electrònic a fundacio@miquelmartiipol.cat.

Telèfon:
Truqueu al número 93 850 03 55. Si no us podem atendre deixeu un missatge al contestador amb un número de telèfon de contacte.

Com arribar:

Enllaç Google Maps.

Lloc i aparcament:

La Fundació es troba ubicada al carrer de la Costa del Ter. Si veniu amb vehicle propi aconsellem que l’aparqueu a la plaça Verdaguer o al carrer Torrent Massana.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol