06/03/2018

«La llibreta de Miquel Martí i Pol», projecte anual amb motiu del Dia Mundial de la Poesia

Des de la Fundació Miquel Martí i Pol i Catorze.cat participem en el Dia Mundial de la Poesia amb l’arrencada del projecte digital «La llibreta de Miquel Martí i Pol», que es desenvoluparà durant tot l’any 2018.

El projecte consisteix a penjar cada mes a la xarxa un text original digitalitzat de Miquel Martí i Pol en la plataforma del «digital cultural Catorze». «La llibreta de Miquel Martí i Pol» és un títol simbòlic que presidirà la nova secció de l’espai Catorze.cat en el qual es podrà apreciar l’encant de la lletra de l’autor i, d’alguna manera, s’entrarà a l’espai íntim de la seva llibreta, dels seus quaderns i textos originals. És la primera vegada que els manuscrits i mecanoscrits del poeta apareixen a l’espai digital. El llegat Miquel Martí i Pol és propietat de la Diputació de Barcelona i és gestionat per la Fundació Miquel Martí i Pol. Es conserva a l’espai Miquel Martí i Pol de la Biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter i la seva consulta és restringida.

L’objectiu de tot plegat és donar llum al llegat Miquel Martí i Pol amb un poema mensual que, al mateix temps, doni a conèixer l’obra i figura de l’autor d’una forma divulgativa i per a tots els públics, i amb una narració complementària allunyada de l’estil acadèmic. Així, doncs, a partir del 19 de març, coincidint amb la data de naixement del poeta, s’anirà emplenant «La llibreta de Miquel Martí i Pol» que ha de permetre conscienciar la població internauta de la importància, la preservació i conservació del patrimoni literari.

Original mecanografiat del poema L’Elionor, publicat en el recull La Fàbrica (1970-1971). Aquest original es troba en recull factici de poemes escrits entre els anys 1970-1978. En aquest recull hi ha poemes inclosos en diferents obres publicades: Les clares paraulesLa fàbricaLlibre sense títolVint-i-set poemes en tres temps i Estimada Marta. Arxiu Miquel Martí i Pol. Capsa 10. Carpeta amb anelles.

 

 

                

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol