20/10/2017

Miquel Martí i Pol doctor honoris causa per la UdG

La Universitat de Girona atorga el títol doctor honoris causa a Lluís Llach, per la qualitat artística de la seva producció musical i poètica, i al poeta Miquel Martí i Pol, a títol pòstum, pels seus mèrits científics i els valors humans, indestriables en la seva poesia.

La Dra. Margarida Casacuberta i el Dr. Joan de la Creu Godoy, respectivament la padrina i el padrí dels candidats, han llegit l’elogi dels seus mèrits. Casacuberta ha destacat que Miquel Martí i Pol mai no va entendre la poesia com un refugi o com un joc, sinó com un combat, implicat en cos i ànima. N’ha repassat la seva vida, biografia i implicació de la malaltia amb l’obra poètica. Seguidament, el rector de la Universitat de Girona, el Dr. Sergi Bonet Marull, ha lliurat la medalla i el diploma a la filla de Miquel Martí i Pol, Mariàngels Martí, com a investidura a títol pòstum. Mariàngels Martí ha pres la paraula per oferir la visió del poeta com a pare.

L’acte solemne ha tingut lloc a l’Aula Magna Modest Prats, l’església de Sant Domènec, el 20 d’octubre de 2017, i ha començat amb un minut de silenci per denunciar l’empresonament dels presidents d’Òmnium i l’ANC.

Fotografies de l’acte:

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol