EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Oferta educativa de la Fundació Miquel Martí i Pol adreçada a alumnes de primària.

Ruta literària Miquel Martí i Pol

La ruta literària és un itinerari a l’aire lliure que ressegueix indrets relacionats de forma directa amb la figura i obra de Miquel Martí i Pol. El recorregut proposa conèixer els aspectes més rellevants de la biografia de l’autor, els textos més representatius i el context històric de la postguerra i la represa cultural catalana, tot plegat a través d’un diàleg fluid entre els alumnes i els guies professionals, entre la lectura atenta de textos, la rapsòdia i la reflexió vivencial.

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La ruta literària dura 2 hores aproximadament. Entremig es fa una parada per esmorzar.

Logística

La ruta es fa amb grups de 20 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Des de la Fundació es facilita al professorat un “poemari vertical” amb textos per seguir la ruta. Així, des dels centres també es té la possibilitat de preparar poemes per ser llegits als indrets martipolians.

Gimcana. Descoberta de Miquel Martí i Pol

Es proposa descobrir Miquel Martí i Pol i alguns dels seus poemes més representatius a través d’una gimcana dissenyada perquè els alumnes participin d’una forma lúdica, activa i divertida. La gimcana transcorre per alguns dels espais vitals del poeta.

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La gimcana té una durada de 3 hores aproximadament. Entremig es pot esmorzar.

Logística

L’activitat es fa amb grups de 15 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Per aquesta activitat es requereix d’un professor del centre que acompanyi cada grup, i cada alumne/a haurà de portar una llibreta o bloc de notes i un bolígraf.

Objectius

  • Descobrir la vida de Miquel Martí i Pol a partir de jocs de pistes.
  • Reflexionar sobre la vida a través de la poesia.
  • Gaudir d’una experiència a l’aire lliure.
  • Apropar la poesia i la rapsòdia als alumnes.

L'univers poètic Miquel Martí i Pol

Els mestres i les mestres de primària disposen d’un ventall ampli de textos poètics per treballar a l’aula a través de la pissarra digital.

«L’univers poètic de Miquel Martí i Pol» és un recurs digital integrador, no exclusiu, que permet que els infants amb menys recursos puguin interactuar amb l’univers poètic martipolià a l’aula de l’escola, ja sigui mitjançant les classes amb la mestra o el mestre, o també amb les tauletes digitals que molts centres ja disposen. Sovint, molts centres utilitzen les tauletes mòbils pels anomenats racons (mentre un grup d’infants llegeixen volums de la biblioteca, uns altres ho fan a través de les TIC). «L’univers poètic de Miquel Martí i Pol» pot ser present, doncs, en els dos àmbits.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol