EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

Oferta educativa de la Fundació Miquel Martí i Pol adreçada a alumnes de secundària i de batxillerat.

Ruta literària Miquel Martí i Pol

La ruta literària és un itinerari a l’aire lliure que ressegueix indrets relacionats de forma directa amb la figura i obra de Miquel Martí i Pol. El recorregut proposa conèixer els aspectes més rellevants de la biografia de l’autor, els textos més representatius i el context històric de la postguerra i la represa cultural catalana, tot plegat a través d’un diàleg fluid entre els alumnes i els guies professionals, entre la lectura atenta de textos, la rapsòdia i la reflexió vivencial.

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La ruta literària dura 2 hores aproximadament. Entremig es fa una parada per esmorzar.

Logística

La ruta es fa amb grups de 20 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Des de la Fundació es facilita al professorat un “poemari vertical” amb textos per seguir la ruta. Així, des dels centres també es té la possibilitat de preparar poemes per ser llegits als indrets martipolians.

Gimcana. Descoberta de Miquel Martí i Pol

Es proposa descobrir Miquel Martí i Pol i alguns dels seus poemes més representatius a través d’una gimcana dissenyada perquè els alumnes participin d’una forma lúdica, activa i divertida. La gimcana transcorre per alguns dels espais vitals del poeta.

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La gimcana té una durada de 3 hores aproximadament. Entremig es pot esmorzar.

Logística

L’activitat es fa amb grups de 15 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Per aquesta activitat es requereix d’un professor del centre que acompanyi cada grup, i cada alumne/a haurà de portar una llibreta o bloc de notes i un bolígraf.

Objectius

  • Descobrir la vida de Miquel Martí i Pol a partir de jocs de pistes.
  • Reflexionar sobre la vida a través de la poesia.
  • Gaudir d’una experiència a l’aire lliure.
  • Apropar la poesia i la rapsòdia als alumnes.
Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol