‘Tornar a La casa groga’, la visita interactiva enriquida a la Casa Miquel Martí i Pol

La visita interactiva enriquida en línia permet fer un recorregut biogràfic i literari per la casa on va viure el poeta Miquel Martí i Pol.

‘Tornar a La casa groga’ és un projecte global que va més enllà d’una visita interactiva convencional per un espai històric.

Els continguts de ‘Tornar a La casa groga’ obren la porta a conèixer Miquel Martí i Pol, des de casa, i esdevé un recurs educatiu interdisciplinari, molt potent.

Accedeix a la visita interactiva a La casa groga

Dossier de premsa del projecte ‘Tornar a La casa groga’

Què és la visita interactiva Tornar a La casa groga?

Es tracta d’un recorregut en línia per la casa on va viure Miquel Martí i Pol des de 1956, en traslladar-s’hi després de casar-se amb Dolors Feixas  ̶ filla del manyà de la fàbrica Tecla Sala ̶  fins a 1980, quan la família va mudar-se a la casa del carrer de les escoles de Roda de Ter.

L’abans i el després. La visita interactiva a La casa groga permet entrar a l’immoble i recórrer els espais més íntims del poeta nacional, conèixer les cambres on va dormir i el despatx on va escriure llibres tan populars com El poble, La fàbrica o Estimada Marta. Amb el recorregut autònom que ofereix l’eina digital es pot conèixer la primera fase del projecte de recuperació de La casa groga, la Casa Miquel Martí i Pol (s’ha consolidat l’immoble i s’ha preparat perquè s’hi pugui accedir des de la seu de la Fundació, s’ha tret i restaurat tot el que hi havia, s’ha fet un sanejament integral i s’ha deixat l’espai a punt per museïtzar). En una fase posterior se seguirà el mateix procediment i es podrà visitar la casa museïtzada en una visita de 360 graus.

Per què es tracta d’una visita interactiva enriquida?

‘Tornar a La casa groga’ presenta un ventall ampli de funcions digitals que complementen i amplien la informació de la visita interactiva:

El documental ‘Tornar a La casa groga’. Abans de deixar-se perdre per les cambres de La casa groga l’usuari por veure el documental de deu minuts ‘Tornar a La casa groga’ que presenta els fills del poeta, Mariàngels i Jordi Martí, quan tornen a la casa familiar després de 40 anys. En aquest documental s’explica la història de la casa i la importància del lloc literari. En el documental l’usuari podrà veure imatges filmades l’any 1977 procedents del programa «Mirador» de TVE en les quals Miquel Martí i Pol apareix a la casa.

Informació descriptiva de cada espai. Cada una de les cambres de l’immoble ha estat estudiada amb deteniment per poder-la museïtzar a posteriori. Aquesta feina ha servit per poder aportar una descripció de cada un dels espais de la casa perquè l’usuari pugui identificar quin era el seu ús domèstic.

Informació visual de cada espai. Les fotografies de l’època complementen la visita a cadascuna de les cambres amb informació del lloc i/o les persones que hi van viure.

L’anecdotari vital de la casa. Durant el recorregut virtual l’usuari trobarà una línia de reproducció d’àudio que permet conèixer anècdotes quotidianes de Miquel Martí i Pol explicades per Mariàngels i Jordi Martí. Aquestes anècdotes es relacionen amb els diversos espais de la casa per enriquir el recorregut. Les anècdotes es basen en l’ús domèstic dels espais o en les vivències de Miquel Martí i Pol amb la família i amb altres autors.

La literatura de La casa groga. En cada una de les cambres de la Casa Miquel Martí i Pol l’usuari trobarà un o més d’un text literari, tant de poesia com de prosa, que podrà escoltar o/i llegir a la pantalla. La recitació dels textos integrats a La casa groga són del locutor i rapsoda Xavier Serrano i de Ramon Martí, germà del poeta.

Amb la col·laboració de:

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol