02/07/2022

Espectacle «La fàbrica» de Carles i Pere Girbau

Dia: dissabte 2 de juliol.
Hora: 2/4 de 10 de la nit.
Lloc: Espai pavimentat de La Blava, Roda de Ter.

Els músics rodencs Carles i Pere Girbau presenten un espectacle de música, poesia i imatge a través dels poemes de La fàbrica de Miquel Martí i Pol. Amb el violoncel de Carles Girbau, la guitarra de Pere Girbau i una pantalla on es projectaran un seguit d’imatges per acabar de dotar de sentit l’obra.

Dins la commemoració dels 50 anys de publicació de La fàbrica de Miquel Martí i Pol.

«”La fàbrica” és un espectacle interdisciplinari en què la música en directe i la imatge cooperen per plasmar les sensacions dels poemes del llibre La Fàbrica de Miquel Martí i Pol. D’aquesta manera, a partir de la composició musical per a cadascun dels poemes i de la creació audiovisual, es teixeix un lligam artístic que apropa amb molta intensitat els poemes al públic. Tot aquest contingut musical, disseny sonor i material audiovisual són creacions exclusives dels autors per a l’espectacle». Pere i Carles Girbau Pladelasala
D’aquesta manera, a partir de la composició musical per a cadascun dels poemes i de la creació audiovisual, es teixeix un lligam artístic que apropa amb molta intensitat els poemes al públic. Tot aquest contingut musical, disseny sonor i material audiovisual són creacions exclusives dels autors per a l’espectacle».

Pere i Carles Girbau Pladelasala

Pere Girbau (Roda de Ter, 1996). Als 4 anys comença guitarra clàssica amb el professor Isidre Arau i un any més tard comença a tocar el piano a l’escola de música de Roda de Ter. Continua els estudis a Manlleu amb els professors Miquel Guiteras i Rosa Masferrer i finalitza el Grau Professional al conservatori de Vic. Guanya dos primers premis als concursos de piano de Cervera i Torroella de Montgrí. Posteriorment cursa els estudis superiors a l’ESMUC amb el guitarrista Àlex Garrobé.
Des de ben petit mostra la mateixa afició pel cinema que per la música i guanya en tres ocasions el primer Premi del Festival Audiovisual Miquel Obiols. Actualment ha acabat el grau de cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

Carles Girbau (Roda de Ter, 2001). Als tres anys comença a tocar el violoncel amb Eulàlia Subirà a l’Escola de Música de Manlleu. Continua els estudis d’aquest instrument amb Anna Mora fins a completar el grau professional. Rep també formació d’harmonia, llenguatge musical i baix elèctric.
Forma part durant 6 anys de l’orquestra de violoncels Grupcello.cat i participa en 5 Stages de l’Orquestra S.XXI amb el director Jordi Mora.
Com a treball de recerca de Batxillerat composa “Oda a Salou”, un recull de 6 cançons amb lletra i música pròpia sobre aquesta colònia tèxtil.
Actualment està cursant el 4rt curs del grau d’Interpretació de Violoncel a l’ESMUC, amb José Mor i és membre de la Camerata de Música Catalana i de la OSTO (Original Soundtrack Orchestra).

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol