Ruta escolar primària amb quadern

La ruta literària de Miquel Martí i Pol per a alumnes de primària disposa d'un 'Quadern de ruta', tant per a alumnes com per a professors. Amb el quadern de treball es convida a les escoles a treballar, prèviament, els textos literaris a classe tant en els aspectes de la comprensió lectora i gramaticals com de dicció i entonació. En el transcus de la ruta, el quadern proposa diverses activitats que es poden fer en la seva totalitat o només una part, en funció del temps i dels interessos dels alumnes.

LA RUTA, EN QUÈ CONSISTEIX?

La ruta literària Miquel Martí i Pol per a alumnes de primària pretén descobrir la poesia de Miquel Martí i Pol als més menuts. A través d’un poemari escollit per a l’ocasió endinsarem els infants en el món literari del poeta de Roda de Ter. Per fer-ho, resseguirem els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta, la casa on va néixer, les escoles on va estudiar, la fàbrica tèxtil on va treballar i altres espais lligats íntimament a les seves vivències, amb un gruix de lectures que conformen una experiència intensa i molt cohesionada.

Amb el ‘Quadern de ruta’ es facilita el treball previ a classe i es donen recursos tangibles perquè els alumnes aprenguin i observin durant la ruta literària, ja que el quadern conté els textos que es llegiran al llarg de la ruta literària i l’apartat on podran apuntar les informacions que els interessin i fer les activitats que se’ls proposin. El quadern també conté un plànol de Roda de Ter en el que s’hauran de situar els llocs o centres d’interès lector de la ruta.

 

Objectius

  • Descobrir la vida i l’obra de Miquel Martí i Pol.
  • Reflexionar sobre la importància del paisatge en la literatura.
  • Gaudir d’una experiència a l’aire lliure.
  • Apropar la poesia i la rapsòdia als alumnes.
  • Entendre la literatura com a eina de creixement personal.

 

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La ruta literària dura 2 hores aproximadament. Entremig es fa una parada per esmorzar.

 

Logística

La ruta es fa amb grups de 20 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Des de la Fundació prèviament s’envia el ‘Quadern de ruta’ que proposa múltiples propostes que es poden fer totes o només una part. Per tant, prèviament el professorat haurà de fer una selecció d’aquelles propostes que li semblin més interessants i s’adeqüin a les necessitats dels seus alumnes.

 

Preu

5 € Ruta literària: alumne/a (professors i acompanyants gratuït)

4 € Quaderns de ruta: 1 quadern per al professorat i 1 quadern per a l’alumnat

L'ITINERARI.

Hi ha 7 punts a la ruta: la casa on va néixer, la Blava, l’escola, el teatre, la biblioteca, la Plaça del Poeta i el cementiri.

GALERIA D'IMATGES I VÍDEOS.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol