31/05/2021

Paraules al vent. Vespres de poesia (18 de juny, 4 i 9 de juliol!)

Paraules al vent
Vespres de poesia
18 de juny / 4 i 9 de juliol

Amb el títol del primer llibre de poesia publicat per Miquel Martí i Pol l’any 1954 neix el cicle de vespres de poesia a la fresca «Paraules al vent», organitzat per l’Associació Amics de Verdaguer, la Fundació Miquel Martí i Pol i Vespres Malgastats.

Amb el benentès d’aplegar recitals a Folgueroles i a Roda de Ter, els pobles dels clàssics Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol, s’han programat tres actes entre juny i juliol que apropen a Osona poetes i artistes d’avui: Maria Sevilla, Guim Valls, Glòria Coll, Guillem Ramisa, Maria Callís i Irene Fontdevila. Amb la participació dels músics Eduard Gener i Penya-segat i dels performers de Cicuta Adrià Aparicio i David Font.

Les accions poètiques es desenvoluparan al Jardí de Can Dachs, de Folgueroles, al Jardí de la Fundació Miquel Martí i Pol i al Jardí de La Blava de Roda de Ter.

«Paraules al vent. Vespres de poesia» s’enllaça en un acte de simbiosi amb el cicle de poesia contemporània en català i art visual «Els Vespres Malgastats» amb el Sarau Mal Gestat del diumenge 4 de juliol.

La programació dels actes és a càrrec de Gibet Ramon, Xevi Pujol, Núria Armengol, Guillem Ramisa, Anna Miralpeix i Montse Caralt.

La programació del Sarau Mal Gestat és a càrrec de Jordi Cuesta, Íngrid Mas i Raquel Santanera.

Programa:

Guillem Ramisa amb Eduard Gener
Dia: divendres 18 de juny
Hora: 7 del vespre
Lloc: Jardí de la Fundació Miquel Martí i Pol, Roda de Ter

El poeta de Roda de Ter farà un recital de poemes propis dels llibres El món ample (2013), Deu mil tardes (2014) i d’inèdits, acompanyat del pianista i cantautor solsoní Eduard Gener. L’acte combinarà recitació de poemes amb cançons d’ambdós.

Cabuda de personal limitada. Accés preferent amb inscripció prèvia: fundacio@miquelmartiipol.cat / 938500355

El Sarau Mal Gestat
Dia: diumenge 4 de juliol
Hora: 7 del vespre
Lloc: Jardí de la fàbrica La Blava, Roda de Ter
El Sarau Mal Gestat és una actuació experimental que combina la poesia, la música i la performance.

Es tracta d’un acte que s’organitza per primera vegada amb la voluntat de garantir un espai obert a la llibertat creativa i interdisciplinària. El fil conductor d’aquest any és «la fàbrica», lligat directament amb el poeta Miquel Martí i Pol i amb l’espai de l’actuació.

Els poetes Maria Sevilla, Guim Valls i Glòria Coll, el músic Penya-segat, i el duet performer Cicuta, format per Adrià Aparicio i David Font, posaran de forma conjunta en escena el treball desenvolupat individualment. El resultat final pretén ser un recital acompanyat de música experimental amb performance.

Poetes: Maria Sevilla, Guim Valls i Glòria Coll
Música: Penya-segat
Performance: Cicuta

Maria Callís i Irene Fontdevila
Dia: divendres 9 de juliol
Hora: 7 del vespre
Lloc: Jardí de Can Dachs, Folgueroles

Vladivostok és el nom del projecte poeticomusical d’Irene Fontdevila i Maria Callís: composicions musicals inspirades en els versos de Callís de La matinada clara (Accent editorial, 2009) i La ciutat cansada (Proa, 2017), i creades per acompanyar-ne el recitat. Un espectacle sobri però emocionat, sentit però serè: que la poesia realci la música, que la música bressi els versos.

Maria Callís: veu
Irene Fontdevila: piano

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol