16/11/2023

Conferència Miquel Martí i Pol: La poètica de la claredat, a càrrec de Jordi Larios (University of St Andrews). Vic

Dia: dijous 16 de novembre de 2023
Hora: a les 16.30 h
Lloc: Sala Segimon Serrallonga. Masia Torre dels Frares. Universitat de Vic.

Descarregueu-vos el Programa complet Jornades Miquel Martí i Pol 2023

Descarregueu-vos el Cartell Jornades Miquel Martí i Pol 2023

En el marc del III Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol.

Obert a tothom

Conferència Miquel Martí i Pol: La poètica de la claredat, a càrrec de Jordi Larios  (University of St Andrews)

Jordi Larios (Palafrugell, 1959) va estudiar Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va fer el doctorat. Va començar a treballar com a professor no numerari a la Universitat de les Illes Balears. Després ha estat professor a Cardiff University, al País de Gal∙les, i a Queen Mary University of London, on va dirigir el Centre for Catalan Studies. Actualment és catedràtic de filologia espanyola a la Universitat de St Andrews, a Escòcia.

Entre altres llibres de tipus acadèmic, ha publicat una monografia sobre Llorenç Villalonga ― Llorenç Villalonga i la fi del món (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2007) ― i n’ha enllestit una altra sobre la influència del pensament d’Ortega i Schopenhauer en l’obra de Benjamín Jarnés, Pedro Salinas i Luis Cernuda, que enguany publicarà Lleonard Muntaner, Editor. Té embastat un volum que contindrà una sèrie d’estudis sobre la narrativa de Caterina Albert, l’estètica de Joan Miró a la dècada de 1920, i el concepte de nació a l’obra de Josep Pla.

És autor de quatre llibres de poemes: Home sol (Quaderns Crema, 1984), El cop de la destral (Cafè Central, 2006), Rendezvous (Cafè Central, 2013) i En vespres grocs (Cafè Central, 2020). Fum d’Estampa acaba de publicar una antologia bilingüe català-anglès de cent poemes seus amb el títol general On Yellow Evenings.

Ha traduït al català obres de Saki, Oscar Wilde, Henry James, Dorothy Parker, Anthony Powell i Robert Coover.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol