26/06/2024

PRESENTEM la 4a edició dEL FESTIVAL «ESTIU A LA FÀBRICA. CULTURA I LITERATURA» · del 5 al 7 de juliol ALS JARDINS DE LA BLAVA

La Fundació Miquel Martí i Pol organitza la 4a edició del festival «Estiu a La fàbrica. Cultura i literatura» que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de juliol de 2024, amb tretze propostes artístiques que tenen la literatura com a eix vertebrador.

Activitats organitzades de la mà de Cardant Cultura, la Biblioteca Bac de Roda i Reduccions. Revista de poesia.

Enguany es convoca també la 2a «Beca de creació i residència Estiu a La fàbrica» que obre la recepció dels originals fins al 29 de setembre.

El festival cultural d’arrel literària va néixer fa quatre anys amb la voluntat de recuperar l’entorn de la fàbrica La Blava de Roda de Ter com a espai literari, cultural i social, i com a indret de creació. Està pensat en format taquilla inversa per adaptar-se a totes les butxaques.

La 4a edició del festival «Estiu a La fàbrica. Cultura i literatura» presenta 13 propostes culturals que es desenvoluparan durant el cap de setmana del 5 al 7 de juliol. Com a segon any consecutiu també s’ha programat el festivalet, la matinal de dissabte dedicada al públic infantil i familiar amb tres tallers, un racó de descoberta de poesia, un espai de joc lliure, una hora del conte pels més menuts i un espectacle participatiu perquè el públic de 0 a 12 anys i les famílies s’ho passin bé en un ambient festiu i literari.

«Estiu a La fàbrica. Cultura i literatura» és una festa que va més enllà dels concerts nocturns i que s’expandeix amb propostes de tallers de creació per apropar l’art literari a tots els públics amb un clar objectiu de promoció a la creació.

La voluntat d’acció conjunta amb Cardant Cultura es concreta amb la convocatòria de la 2a «Beca de creació i residència Estiu a La fàbrica» que té per objectiu la creació d’un espectacle que tingui la literatura com a eix vertebrador per estrenar-se en l’edició del festival de 2025. La recepció de propostes artístiques s’obre el dia 28 de juny i fins el 29 de setembre del 2024. La resolució es donarà a conèixer el dia 10 de novembre, en l’acte d’entrega dels Premis literaris, artístics i pedagògics que tindrà lloc durant les Jornades Miquel Martí i Pol 2024 al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

 

Explicació del nom del festival i la raó de ser:

La fàbrica és el títol que, amb atreviment, Miquel Martí i Pol va posar a un dels llibres més coneguts i llegits de la literatura catalana i també és un espai que ha quedat literàriament patrimonialitzat pel poeta nacional nascut a Roda de Ter. Els textos de La fàbrica contribueixen a posar ànima a totes les fàbriques del patrimoni industrial del segle XX de Catalunya.

Amb la simbologia d’aquest lloc/llibre, doncs, proposem diverses activitats culturals destinades a tot tipus de públic i obertes a tothom, que combinen diferents branques de la cultura amb la literatura com a una de les temàtiques centrals.

Descarregueu-vos el programa aquí.

Disseny de la imatge: Càrdali. Estudi Creatiu de disseny gràfic, arts visuals i fotografia. Cardali.cat.

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol