03/07/2022

Vermut poètic «Amb Sunyol. Poesia i pensament»

Dia: diumenge 3 de juliol.
Hora: 12 del migdia.
Lloc: La Guingueta de La Blava, Roda de Ter.

De la mà de Reduccions: revista de poesia, s’organitza aquesta conversa «pas a dos» sobre l’obra de Víctor Sunyol amb Dolors Perarnau.

Víctor Sunyol és professor de llengua, escriptor i editor. Ha dirigit nombrosos tallers d’escriptura literària i de recursos per a la creativitat, tant en l’ensenyament formal com el no reglat, i ha reflexionat sobre aquestes qüestions en conferències i articles. El seu llibre Màquines per a escriure (1992) ha esdevingut un referent entre els manuals de la creativitat escrita.

Com a poeta, Sunyol busca una possibilitat de “dir” (més enllà del llenguatge-representació), materialitzada en diverses estratègies textuals que al llarg de les seves obres conformen un assaig de poètica discontínua i ramificada.  La seva poesia, present a diverses antologies, ha estat traduïda al francès, alemany, anglès, eslovè, italià i castellà

Dolors Perarnau és Doctora en Filosofia per la UAB i Doctora en Llengua i Literatura Catalanes i Estudis Teatrals per la mateixa universitat. Com a part de la seva trajectòria investigadora, ha treballat a la Universitat de Copenhaguen i al St. Olaf College de Minnesota. Fruit d’aquesta època, són els diversos estudis publicats, així com la tesi doctoral centrada en la noció de límit en l’obra de S. Kierkegaard, amb particular atenció a la relació entre filosofia i literatura. La relació fronterera entre aquests dos discursos l’ha portada a estudiar la reflexió sobre el llenguatge de les poètiques contemporànies, àmbit en el qual ha elaborat una segona tesi en Filologia Catalana sobre la poètica del buit en l’obra de Víctor Sunyol. Entre les seves darreres publicacions, destaca Heterodoxias. Filosofia e literatura, volum col·lectiu del qual és també coordinadora. Actualment treballa com a professora de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol