23/11/2018

II JORNADA-COL·LOQUI MIQUEL MARTÍ I POL DE LITERATURA I EDUCACIÓ

Sota el títol Poesia a Educació Infantil i Primària, la II Jornada-Col·loqui Miquel Martí i Pol de Literatura i Educació se celebrarà el 23 i 24 de novembre de 2018 a Girona, a la facultat d’Educació i Psicologia de la UDG i al Centre Cultural La Mercè .

El comitè organitzador -Ramon Besora, Roger Canadell, Montse Caralt, Mita Casacuberta, Llorenç Comajoan, Sílvia Llach, Mariona Masgrau, Mireia Munmany i M. Àngels Verdaguer- convoca, sota el lema de «Literatura i Educació», la II Jornada-Col·loqui Miquel Martí i Pol. Aquesta segona edició pretén donar eines i recursos a professionals i a estudiants en l’àmbit de la literatura, la cultura i l’educació per fomentar el plaer de llegir i escriure poesia dins i fora dels centres escolars. Reconeixent el poeta nacional Miquel Martí i Pol com a referent i motiu d’estudi, el programa d’aquesta segona edició se centra a fomentar la poesia a educació infantil i primària amb coratge i noves estratègies.

 

Programa:

Divendres 23

17.00 h Recollida de documentació i inscripcions

17.30 h Presentació i benvinguda institucional de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i l’Associació Amics de Miquel Martí i Pol i la Fundació Miquel Martí i Pol

18.00 – 19.00 h Poesia per a infants? Conversa entre Pep Paré i Víctor Sunyol, moderada  per Mita Casacuberta (UdG)

19.00 – 20.00 h Didàctica de la literatura a infantil i primària Les primeres literatures a l’educació infantil (0-6 anys). L’experiència didàctica del moble-taller a càrrec de Vanesa Amat (Grup de recerca en educació, llenguatge i literatura, UVic-UCC) La ruta literària com a recurs en didàctica de la literatura: el cas d’”El Bruel de Castelló” a càrrec de Llorenç Soldevila (Grup de recerca en Textos literaris contemporanis, UVic-UCC)

Dissabte 24

09.30 – 10.30 h Aproximació a la poesia a través del joc. Una experiència d’ahir per a l’escola d’avui? a càrrec de Ramon Besora (AAMMP)

10.30 – 11.30 h Experiències poètiques a les escoles: les iniciatives de l’Escola de Bordils i l’Escola La Draga de Banyoles Taula rodona amb Dolors Vilanova i Sandra Masdevall, moderada per Margarida Falgàs (UdG)

11.30 – 12.00 h Pausa-cafè

12.00 – 13.00 h Com apropar la poesia a infants i joves? Els punts de vista de bibliotecaris, llibreters i editors Taula rodona amb Irene Tortós (llibretera de l’Altell), Cristina Ros (bibliotecària del grup CLER) i un representant del món editorial, moderada per Mireia Munmany

13.00 – 14.00 h 10 drets del lector incipient de poesia a càrrec de Mariona Masgrau (UdG)

14.00 – 15.30 h Dinar lliure

15.30 – 17.00 h Tast de tallers Taller de poesia i impremta.  Fem haikus i el nostre primer llibre! a càrrec de Montse Caralt i Anna Miralpeix (FMMP) Titelles poètiques a càrrec de Caro Von Arend (FMMP)

17.00 – 17.30 h Conclusions i torn obert de paraules, a càrrec de Mariona Masgrau (UdG) i Roger Canadell (FMMP i UOC)

17.30  – 18.30 h Ruta literària per la Casa Masó

Lloc de realització 

Divendres 23 de novembre a la SALA D’ACTES DE LA FACULTAT D’EDUCACIÓ  I PSICOLOGIA DE LA UDG

Dissabte 24 de novembre a LA MERCÈ, GIRONA

Informació i inscripció

Preu: 20 € (15 € per a estudiants)

Inscripcions del 15 de setembre al 15 de novembre

Inscripció en línia: www.udg.edu

Per a més informació: fundacio@miquelmartiipol.cat

Certificació

Certificat d’assistència.

Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la UdG.

Adjunt podeu veure el progama amb tot detall

II JORNADA MMPOL 2018

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol