30/12/2017

Memòria de les Jornades Miquel Martí i Pol 2017

El passat mes de novembre es van celebrar, un any més, les Jornades Miquel Martí i Pol que van servir per commemorar els catorze anys de la mort del poeta de Roda de Ter. Les diverses activitats portades a terme es van adequar a la finalitat de la Fundació, de contribuir a la consolidació del llegat cultural, educatiu i social de Miquel Martí i Pol.

 

Unes jornades que, com s’exposarà a continuació, van venir marcades per la seva transversalitat, la creació de sinèrgies i l’ampliació d’escenaris, una mostra del caràcter nacional del poeta de Roda de Ter.

  • Transversalitat de les activitats: Les #JMMP van incloure actes de diversa tipologia i per a públics diversos. Actes festius de caire popular, actes culturals destinats a descobrir la figura del poeta a un públic generalista, actes acadèmics, actes que fomenten la creació literària i cultural contemporània i actes d’homenatge a la paraula.
  • Creació de sinergies: Les #JMMP són possible gràcies al treball de moltes persones i de diverses entitats i institucions. Més de 30 entitats ho han fet possible: Escola Mare de Déu del Sòl del Pont, Escola Emili Teixidor, Institut de Roda de Ter, Biblioteca Bac de Roda, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Vic, Ajuntament de Tavèrnoles, Associació ARC de comerciants de Roda de Ter, Escola Municipal de Música El Faristol, l’Ateneu de Vic, l’Anteneu Barcelonès, la Universitat de Vic-UCC, el Museu L’Esquerda, Revista de poesia, Pagès Editors, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Espais Escrits, la coordinadora de l’ANC de Roda de Ter, voluntaris pel Referèndum, l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Celler Vall Llach, Celler Més que Paraules, Consell Comarcal d’Osona, Societat Catalana de Llengua i Literatura, etc. A més de comptar amb una vintena d’artistes.
  • Ampliació d’escenaris: Si Miquel Martí i Pol és un poeta nacional, és lògic que les #JMMP vagin teixint un engranatge de sinergies i ampliïn espais i territoris per tal de visualitzar-lo més enllà de Roda de Ter, la seva petita pàtria. Les #JMMP han arribat a Barcelona i Vic, les capitals, i a Tavèrnoles, perquè si entenem el poeta Miquel Martí i Pol com a paraigua i referent, és obvi que recordem també poetes com Pilar Cabot, que ens va deixar el passat mes de maig del 2017.

Veure la memòria d’activitats de les Jornades Miquel Martí i Pol 2017.

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol