08/11/2017

Programa de les Jornades Miquel Martí i Pol 2017

09 – 25 Nov. 2017

Roda de Ter, Vic, Tavèrnoles, Barcelona

El mes de novembre tindran lloc les Jornades Miquel Martí i Pol 2017 que enguany venen marcades per la seva transversalitat, la creació de sinergies i l’ampliació d’escenaris, una mostra del caràcter nacional del poeta de Roda de Ter.

Les Jornades Miquel Martí i Pol 2017 que serviran per commemorar els catorze anys de la mort de Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 19 de març 1929- 11 de novembre 2003), compten amb la col·laboració de més de 30 entitats i institucions socials, una vintena d’artistes i es portaran a terme entre Roda de Ter, Vic, Tavèrnoles i Barcelona.

Des de la Fundació Miquel Martí i Pol es vol seguir reivindicant Roda de Ter com l’univers personal i creatiu del poeta Miquel Martí i Pol, alhora que reconèixer-lo com a poeta nacional obliga a treballar per teixir un engranatge de sinergies i ampliar espais i territoris per a recordar la figura del poeta i impulsar el coneixement de la seva obra i del seu llegat arreu. Per aquest motiu, s’incrementen les col·laboracions amb entitats socials, institucions, artistes i professionals, i, per primer any, se celebren activitats emmarcades en les Jornades a Barcelona, Vic i Tavèrnoles.

Com a novetat també cal destacar, per exemple, l’Acte d’homenatge en record al poeta. Vol ser un acte íntim al cementiri de Roda de Ter, on està enterrat el poeta. Comptarà amb la presència de la seva filla que hi llegirà un poema i del seu nét que l’acompanyarà amb música de clarinet.

Se segueixen portant a terme els prestigiosos Premis literaris, artístics i pedagògics. El 33è Premi de poesia Miquel Martí i Pol, el 28è Premi ARC de narrativa infantil i juvenil o l’11è Premi Emili Teixidor conflueixen amb el I Premi d’Il·lustració de poemes de Miquel Martí i Pol i el 1r Premi InstapoemaMMP.

En les Jornades s’hi poden trobar tant actes culturals destinats a descobrir la figura de l’autor i la seva poesia com actes que fomenten la creació literària i cultural contemporània. Entenen el paraigües del poeta Miquel Martí i Pol com un referent, alhora que també un impuls per a vetllar per a la poesia, hem teixit complicitats literàries amb Vic i Tavèrnoles i a partir l’espectacle Amb veu pròpia. Crònica de demà, donem veu i valor a joves poetes.

I entenent també la figura del poeta Miquel Martí i Pol com a motiu d’estudi, per primer any s’organitza la Jornada-Col·loqui Miquel Martí i Pol de literatura i educació, amb la poesia per a infantil i primària com a tema d’estudi. El Col·loqui, organitzat junt amb la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i l’Associació d’Amics Miquel Martí i Pol, tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès els dies 24 i 25 de novembre.

Canvis d’última hora

Amb motiu de la gran manifestació proposada per Òmnium i l’ANC pel dia 11 de novembre a les 5 de la tarda, s’anul·len els actes que estaven previstos per dissabte. La presentació del llibre Ulls de glaç de Jordi Solà Coll es posposa fins a saber nova data, mentre que l’acció poètica de Guillem Ramisa i Guillem Roma tindrà lloc el diumenge dia 19 a les 19h al Teatre Eliseu de Roda de Ter.
Tampoc podrem comptar amb la presència de l’honorable Sr. Lluís Puig i Gordi, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, actualment exiliat a Bèlgica.

 

Descarregueu-vos el Programa de les Jornades
Descarregueu-vos el Dossier de premsa

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol