16/11/2018

Amb veu pròpia. Crònica de demà. Acció poètica amb Pelat i Pelut

Divendres 16 de novembre
20h
Teatre Eliseu
Roda de Ter

Amb veu pròpia. Crònica de demà. Acció poètica amb Pelat i Pelut. Espectacle musical en què la poesia i la rumba catalana s’agafen de la mà.

Coorganitzat per Ajuntament de Vic,  Ajuntament de Tavèrnoles i FMMP

Consulteu tot el programa de les Jornades Miquel Martí i Pol aquí.

El projecte musical de Pelat i Pelut neix de la unió de dos folguerolencs, amics i amants de la música en directe. Després de passar per diversos grups musicals, d’estils molt variats, que van des del punck rock fins al pop, decideixen crear una formació qn què la rumba catalana n’és l’eix central. Amb ganes de gaudir a dalt de l’escenari a través de les seves versions, han enregistrat dos temes propis: Quatre llunes (lletra de Victor Sunyol) i Germana de l’estiu.

L’espectacle que presentaran a Amb veu pròpia. Crònica de demà es centra en la nit com a entorn propici per a la creació artística i la visió melanòlica i introspectiva de molts poetes, endemés de ser un moment de trobada d’amics per gaudir de l’alegria de la rumba catalana: «Les penes…amb rumba, són ménys penes»!

Jacint Torrents Tahull (Folgueroles, 1989) és mestre i músic. Va estudiar a Barcelona l’educació obligatòria i va diplomar-se en magisteri per la Universitat de Vic-UCC (2011). Ha tocat en diversos grups musicals amb una gran varietat d’estils dels quals destaquen Gallina de Pell, Tumbaos i actualment, Pelat i Pelut. Ha estat en diverses escoles de la comarca com a mestre de música en educació infantil i primària.

En Xevi Abril és un músic folguerolenc des de fa 14 anys i el cantant del grup català Pelat i Pelut. Després de passar per molts estils de música, s’ha encaminat per la rumba catalana, un dels gèneres musicals que més el fa gaudir i que l’ha portat a compartir escenari per Sud-Amèrica i a tot el territori espanyol amb grans artistes com Rumba3, La troba Kung-Fú, Rosario Flores, el Canijo de Jerez, entre d’altres.

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol