10/11/2018

Visita a la futura Casa Museu Miquel Martí i Pol i ruta literària Miquel Martí i Pol per Roda de Ter (oberta a tothom)

Dissabte 10 de novembre
10:30 h
Lloc de trobada: Plaça Verdaguer de Roda de Ter
Durada: 2 hores

En el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, el 15è aniversari de la mort del poeta i l’Any del Patrimoni Cultural Europeu, la Fundació Miquel Martí i Pol obrirà les portes de Cal Manyà, la casa on el Poeta Nacional va escriure la major part dels seus textos. En l’actualitat, la casa està tancada al públic a l’espera de la seva museïtzació. Es troba en un estat de conservació pèssim (conserva les parets i les estances, però no el mobiliari). La visita guiada és fonamental per descobrir-hi l’ànima, el despatx, el menjador en què Montserrat Roig, Pere Quart, Joan Vinyoli, entre d’altes, conversaven amb el poeta, etcètera. Un viatge al passat que es farà de la mà de Mariàngels Martí, filla de l’autor, Montse Caralt, directora de la fundació, i Roger Canadell, directo adjunt de la fundació. S’explicarà el futur museu i es complementarà amb una ruta literària pels indrets més rellevants de la vida de l’autor.

La visita i la ruta és gratuïta per a tothom, però requereix d’inscripció prèvia fins al dia abans. Us podeu inscriure a fundacio@miquelmartiipol.cat *La visita i la ruta seran gravades.

Cases d’estil fabril del barri El Serrat de Roda de Ter. La casa número 15 és Cal Manyà, on va viure Miquel Martí i Pol de 1956 a 1983.

Cal Manyà un dia dels anys 70. Miquel Martí i Pol començava a rebre les primeres visites dels centres escolars. Foto: Arxiu familiar Martí.

La fàbrica Tecla Sala, coneguda popularment per La Blava. Podrem saber-ne més amb els poemes del recull La fàbrica (1959, 1971).

Consulteu tot el programa de les Jornades Miquel Martí i Pol aquí.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol