Fons bibliogràfic

El fons bibliogràfic està format per 7.644 registres de llibres i uns 1.000 exemplars de revistes. Aquest fons està catalogat i es pot consultar a través del catàleg de la Biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter.

Conté:

  • La primera biblioteca. Miquel Martí i Pol va anar fent la seva biblioteca comprant els llibres a terminis, i el primer va ser En candor del Padre Brown, de G. K. Chesterton. Es tracta d’una biblioteca primerenca on s’aprecien les primeres lectures que va fer i en destaquen llibres de poemes de Salvador Espriu, Josep Carner, Carles Riba o Jacint Verdaguer; d’autors espanyols com Quevedo, Becquer o Frederico García Lorca; autors anglesos com Oscar Wilde, Charles Dickens o Shakespeareç, autors almenys com Goethe; francesos com Paul Valéry o Balzac, i prosistes com Josep Pla, Miquel de Unamuno o Camilo José Cela.
  • Totes les edicions de la seva obra: poesies, prosa, llibre infantil, edicions en altres llengües, edicions especials i traduccions a altres llengües. Ha estat traduït a més de 15 llengües diferents. També cal destacar que intèrprets com Celdoni Fonoll, Llluís Llach, Maria Cinta o Maria del Mar Bonet han musicat els seus poemes.
  • Traduccions fetes pel poeta
  • Llibres infantils que ha traduït o adaptat

La temàtica d’aquest fons és variada, tot i que destaquen alguns temes, com ara els llibres sobre política i nacionalisme, novel·les de tots els gèneres, i, sobretot, un gran nombre de volums de poesia catalana que formen una col·lecció representativa de la producció poètica catalana del segle XX.

Miquel Martí i Pol era un poeta autodidacte i consultava molts llibres i obres de referència per a escriure els seus poemes i per a fer les traduccions. No és d’estranyar, doncs, que tingués una biblioteca tan extensa i tan variada.

Molts dels llibres estan dedicats a la seva persona i en d’altres ell mateix hi feia anotacions o correccions.

 

Detall del fons bibliogràfic conservat a l’altell de la Biblioteca Bac de Roda.

 

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol