06/04/2022

Contractació oberta de l’espectacle «La fàbrica. Música, poesia i imatge», dels germans Girbau

Amb motiu del projecte «La fàbrica 50 anys» per commemorar els 50 anys de la publicació del llibre La fàbrica de Miquel Martí i Pol, diverses institucions i entitats patrimonials s’han aplegat per portar a terme aquest projecte, conjunt i coral, que ofereix durant tot el 2022 un programa d’activitats diverses amb la poesia com a eix vertebrador. Sota aquest paraigua literari es vol retre testimoni a les persones obreres del tèxtil de la Catalunya de finals del franquisme.

«La fàbrica. Música, poesia i imatge» dels germans Pere i Carles Girbau, va ser creada amb motiu d’un encàrrec de la Fundació per al cicle poètic d’Amb veu pròpia.

Pere Girbau: composició, videocreació i guitarra

Carles Girbau: composició, veu i violoncel

 

Sobre l’espectacle

“Com llegeixen Martí i Pol les noves generacions? Quina lectura són capaços de donar a un poema sobre el qual s’han fet tantes interpretacions com La fàbrica? Els germans Pere i Carles Girbau ho van mostrar en l’espectacle que dissabte estrenaven al Teatre Eliseu de Roda dins de les Jornades Miquel Martí i Pol d’enguany. La fàbrica, a les seves mans, esdevé un recorregut pel poema en què es barregen música, imatge i paraula.
Una música composta pels dos germans i interpretada per ells mateixos en directe –Pere a la guitarra i Carles al violoncel– que fa de fil conductor del recorregut per 17 poemes del llibre. Les imatges que acompanyen els poemes intenten suggerir, més que no recrear, l’essència del text, recitat de manera absolutament natural, “sense estrafer la veu”, com diria el poeta. Una magnífica proposta de petit format que mereix, després de l’estrena, un llarg recorregut.”

Jordi Vilarrodà – El 9 Nou

 

«La fàbrica 50 anys» s’ha gestat fent xarxa des de la Fundació Miquel Martí i Pol amb el Museu Arqueològic de l’Esquerda, l’Ajuntament de Roda de Ter, el Museu del Ter, l’Ajuntament de Manlleu, el Museu de la Colònia Vidal, l’Ajuntament de Puig-Reig, la fàbrica Roca Umbert de Granollers i el Museu d’Història de Catalunya.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol