17/12/2020

Diputació de Barcelona renova la confiança en la Fundació Miquel Martí i Pol

17.12.2020. El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat per unanimitat la pròrroga del conveni entre la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació Miquel Martí i Pol.

El conveni entre les tres institucions es va formalitzar l’octubre de 2016 amb una durada quatre anys. Aquest matí se n’ha aprovat la pròrroga per a quatre anys més (2021-2024).

La Diputació de Barcelona és propietària del llegat del poeta Miquel Martí i Pol en virtut del contracte efectuat a Vic l’11 d’octubre de 2003 amb Miquel Martí i Pol i Montserrat Sans. El conveni manifesta el compromís sobre la constitució del dret real d’usdefruit del llegat del poeta Miquel Martí i Pol per part de la Diputació de Barcelona a favor de la Fundació que porta el seu nom perquè el gestioni i el doni a conèixer.

El conveni prorrogat determina les aportacions econòmiques de la Diputació a la Fundació en el termini de quatre anys (60.000€ el 2021 i 50.000€ els anys 2022, 2023 i 2024), en una totalitat de 210.000€, i amb el compromís de dissenyar les línies d’actuació de col·laboracions futures.

Durant aquests quatre anys de conveni des de la Fundació Miquel Martí i Pol s’ha treballat de forma intensa per oferir al públic un lloc d’acollida d’activitats i una seu museïtzada des de la qual es dona a conèixer la vida i obra de Miquel Martí i Pol així com el context cultural i social de la segona meitat del segle XX. Endemés, dia a dia es treballa perquè la Fundació sigui un ens de referència de la gestió del patrimoni literari català.

Seu de la Fundació Miquel Martí i Pol. Carrer Costa del Ter, 9-13, 2020. Foto: Edu Morató/FMMP.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol