02/06/2022

«El Puig-Agut recita Miquel Martí i Pol»

«El Puig-Agut recita Miquel Martí i Pol» és un projecte educatiu de col·laboració entre l’escola Puig-Agut de Manlleu, el Museu del Ter i la Fundació Miquel Martí i Pol de Roda de Ter. Un projecte que neix en el marc de les celebracions l’any 2022 dels cinquanta anys de la publicació del poemari La fàbrica, de Martí i Pol.

En aquest marc, els alumnes de l’escola Puig-Agut de Manlleu han recitat i memoritzat els poemes de Miquel Martí i Pol, apropat-se a la biografia del poeta i descobrint el món laboral de les fàbriques de mitjans de segle passat.

El projecte també ha consistit en una Ruta literària pel camí Vora-Ter des del Museu del Ter de Manlleu fins a la Fundació Miquel Martí i Pol, i una representació final dels alumnes al mateix Museu del Ter, on s’explica també la història de la fàbrica a través dels poemes de l’autor.

En aquest vídeo podeu veure tot el procés i el testimoni d’alguns alumnes i de les parts implicades en el projecte:

 

 

Representació al Museu del Ter de Manlleu.

Visita a la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol.

El paper de la Fundació durant el projecte ha estat d’assessorament en els continguts per preparar l’activitat a l’aula, fer una proposta de poemes per llegir a cada punt de l’itinerari i la visita a la seu de la Fundació i a la casa del poeta.

Aquest projecte ha suposat crear sinergies amb agents culturals, educatius i de patrimoni del territori i sumar per un objectiu comú i forma part de la vessant educativa del projecte La fàbrica 50 anys, per commemorar els 50 anys de la publicació del llibre La fàbrica de Miquel Martí i Pol.

El projecte ofereix durant tot el 2022 un programa d’activitats diverses amb la poesia com a eix vertebrador que vol retre testimoni a les persones obreres del tèxtil de la Catalunya de finals del franquisme.

La fàbrica 50 anys s’ha gestat fent xarxa des de la Fundació Miquel Martí i Pol amb el Museu Arqueològic de l’Esquerda, l’Ajuntament de Roda de Ter, el Museu del Ter, l’Ajuntament de Manlleu, el Museu de la Colònia Vidal, l’Ajuntament de Puig-Reig, la fàbrica Roca Umbert de Granollers i el Museu d’Història de Catalunya.

Podeu trobar en aquest enllaç tota la informació: www.miquelmartiipol/lafabrica50anys

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol