14/08/2019

Entrevista a Gil Prat, Premi al comerç amb l’aparador més ben decorat de les Jornades Miquel Martí i Pol 2018

Gil Prat, de la Pastisseria Prat (o «can Carriel»), va recollir el Premi al comerç de Roda de Ter amb l’aparador més ben decorat.

FMMP: De què constava, la vostra decoració? Com us vau inspirar?

GP: La inspiració va venir a través dels llibres i de la poesia de Miquel Martí i Pol.

Això ens va portar a crear dos aparadors amb dues temàtiques ben diferents, però amb un nexe d’unió: la poesia.

La primera temàtica tenia com a pilar el llibre “La fàbrica” i la segona, el llibre “Bon profit”.

La nostra decoració constava principalment de llibres i poemes d’en Miquel, que s’acompanyaven de fotografies (la Blava, el poble de Roda…), il·lustracions dels seus llibres i elements relacionats directament amb cadascun dels seus poemes (bunyols, melindros amb xocolata, pa amb xocolata, pa amb oli i sucre…) i amb elements de tardor, degut a l’època de l’any en què ens trobàvem.

FMMP: Heu tingut alguna resposta, de la vostra clientela?

GP: La resposta de la nostra clientela va ser molt positiva, fins i tot vam rebre nombroses felicitacions i interès per provar algunes de les elaboracions que formaven part de l’aparador.

Destacar també que, durant els dies que es van celebrar els actes de les Jornades Miquel Martí i Pol, el van venir a veure gent de fora del poble.

FMMP: El 2018 era la primera convocatòria d’aquest premi. Com valoreu la iniciativa per dinamitzar i implicar els comerços del municipi en les Jornades Miquel Martí i Pol?

GP: Ho valorem molt positivament, ja que va servir no només per dinamitzar i implicar els comerços de Roda, sinó també per apropar les Jornades Miquel Martí i Pol i la poesia del nostre poeta a tots els rodencs i rondenques, així com també a totes les persones que van passar pel poble durant aquells dies.

Volem aprofitar també per tornar a donar les gràcies per aquest premi a la Fundació Miquel Martí i Pol i animar a tothom a continuar divulgant la figura i l’obra del poeta.

FMMP: Moltes gràcies!

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol