16/06/2022

«Estiu a La fàbrica. Cultura i literatura» tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de juliol als Jardins de La Blava

Des de la Fundació Miquel Martí i Pol  impulsem per segon any consecutiu Estiu a La fàbrica amb la voluntat de recuperar l’entorn de La fàbrica com a espai cultural i social.

 

La fàbrica és el títol que, amb atreviment, Miquel Martí i Pol va posar a un dels llibres més coneguts i llegits de la literatura catalana contemporània i que enguany compleix 50 anys de la seva publicació. També és l’espai literari i patrimonialitzat de La Blava de Roda de Ter. Endemés, els textos de La fàbrica contribueixen a posar ànima a totes les fàbriques del patrimoni industrial del segle XX de Catalunya. Amb la simbologia d’aquest lloc/llibre, doncs, proposem diverses activitats culturals durant tres dies (1, 2 i 3 de juliol), destinades a tot tipus de públic i obertes a tothom, que combinen les diverses branques de la cultura amb la literatura com a una de les temàtiques centrals.

9 actes + pícnic al bosc de marronyers

― els actes es portaran a terme en 3 espais de la finca Tecla Sala, coneguda popularment com La Blava: Bosc de marronyers, cases dels artesans o seu de la Fundació i espai pavimentat de llevant

― els actes són amb taquilla inversa per adaptar-se a totes les butxaques

Tot plegat, en un espai idíl·lic al costat del riu que s’omplirà de llums d’estiu i d’alegria a la fresca amb les nou propostes que van des d’una contextualització del lloc amb una projecció de fotografies antigues de La Blava, agrupades per l’Arxiu Memòria Històrica de Roda de Ter i treballades per les historiadores Irene Llop i Núria Sadurní (dia 1); dos espectacles basats en l’obra de Martí i Pol: un dirigit a infants sobre el llibre Bon profit!, a càrrec de la companyia Micro Troupe, i un per a públic general inspirat en La fàbrica, a càrrec dels germans Pere Girbau i Carles Girbau. També comptem amb una proposta en què la poesia és aplicada a les noves tecnologies i que porta el títol de «Llum de paraula», per Sínoca Studio, i que correspon a la projecció d’un mapping a la façana nord-est de la indústria (dia 2); un vermut poètic amb Víctor Sunyol i Dolors Perarnau, coorganitzat amb Reduccions. Revista de poesia, que tindrà lloc a La Guingueta; un cafè literari amb la música de Guillem Ramisa i Ferran Isern sota el bosc de marronyers i un fi de festa amb el Sarau Mal Gestat, de La Malgastada, que enguany s’inspira en el terme aiga i que es desenvoluparà en dos actes diferents: una improvisació poètica a càrrec de Nicomedes Mendes i una instal·lació sonora amb poesia a càrrec d’Arnau Musach, Laia Carbonell i Misael Alerm. A més, aquest any es proposa de dinar sota el bosc de marronyers el diumenge 3, portant-se un pícnic o fent una reserva a La Guingueta.

Exposició: de l’1 al 3 de juliol es podran veure exposats als Jardins de La Blava els dibuixos resultat del Concurs infantil de dibuix sobre La fàbrica, celebrat a les Tres Fonts.

 

Programa: també el podeu veure desglossat aquí (espai web dedicat a Estiu a La fàbrica)

 

Disseny: El disseny del cartell d’enguany és a càrrec de Càrdali (Edu Morató, www.cardali.cat).

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol