23/07/2021

Experiència didàctica de l’Institut Guillem Sagrera de Palma basada en el poema «Primavera» de Miquel Martí i Pol

El text «Primavera» recollit al llibre El poble de Miquel Martí i Pol permet ésser treballat des de múltiples perspectives i en diversos cicles escolars.

El 21 de juny d’enguany es va estrenar una obra basada en aquest poema a l’Institut Guillem Sagrera de Palma de Mallorca. Es tractava de la culminació de l’experiència didàctica dels alumnes de l’aula UEECO (Unitat Educativa Específica a Centre Ordinari), que van treballar amb molta il·lusió una representació de la mà dels professionals David Balle, Encarna Bastida i Bàrbara Gallardo.

Des de la Fundació els donem la més sincera enhorabona per introduir la poesia a l’aula d’una forma divertida i original. Propostes com aquestes són exemplaris i amb aquesta notícia els volem reconèixer l’esforç i la vocació.

La cançó resultat de tot plegat és una adaptació de Bari Enseñat del projecte de la Fundació «Primavera» (musicat per Guillem Roma i Guillem Ramisa), que els ha servit com a punt de partida del seu treball. Segons ens explica la mestra Gallardo «La composició musical de la cançó més la música original l’ha fet Miquel Angel Ribas. Com  pots veure, és molt familiar i “artesà”, però tothom ha participat de bon gust».

Animem a tots els professionals i centres que prenguin experiències com aquesta d’exemple per introduir la poesia a l’aula. Moltes gràcies!

Vídeo de la representació:

 

Fotos: Institut Guillem Sagrera de Palma de Mallorca

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol