29/06/2020

La Fundació Miquel Martí i Pol obre les portes de la seu amb visites comentades i un itinerari literari

La Fundació Miquel Martí i Pol va inaugurar la seva seu el juny de 2019. Durant aquell any van passar per la Fundació, entre tallers i rutes per a escolars i públic general en les activitats, més de 4.700 persones.

Des d’aleshores s’ofereix un horari de visita, amb cita prèvia, de dimarts a divendres de 10 a 14 i el primer dissabte de cada mes, per atendre el públic que vol conèixer la vida i l’obra d’un dels autors més emblemàtics del segle XX.

Des de la Fundació s’ha preparat una sessió comentada que consisteix en una visita guiada per l’exposició permanent, en què es poden veure els objectes personals de l’autor, originals de la seva obra, etcètera, i un itinerari fins a la fàbrica tèxtil La Blava, on Martí i Pol va treballar durant 30 anys de la seva vida, que queda ben a prop de la Fundació.

Aquesta opció pot incloure la visita comentada a la Casa Miquel Martí i Pol, actualment sense museïtzar.

La visita es pot completar amb una passejada pel casc antic de Roda de Ter, el seu passeig al costat del riu Ter, el carrer de la Verge del Sòl del Pont, el pont vell i fer un tomb fins al Museu Arqueològic de l’Esquerda, un altre punt de referència del municipi.

La visita comentada i l’itinerari literari compten amb la recitació de textos poètics per part del personal que fa el guiatge.

Per què Miquel Martí i Pol va començar escriure en castellà? Per què l’autor va entrar a militar al PSUC? Per què és un dels poetes més musicats de casa nostra? Quin significat tenia el Concurs Parroquial de poesia de Cantonigròs per a la literatura catalana de la segona meitat del segle XX? Va ser censurat Miquel Martí i Pol? Totes aquestes preguntes queden ben resoltes amb la visita, que recorre la contemporaneïtat des de la perspectiva històrica i literària.

 

Horari:

Entre setmana: de dimarts a divendres de 10 a 2 del migdia a hores convingudes amb cita prèvia. Cal acordar la data mitjançant un correu electrònic a fundacio@miquelmartiipol.cat.

Dissabtes: oberta al públic el primer dissabte de cada més, de 10 a 2 del migdia.

Telèfon:
Truqueu al número 93 850 03 55. Si no us podem atendre deixeu un missatge al contestador amb un número de telèfon de contacte.

Com arribar:

Enllaç Google Maps.

Lloc i aparcament:

La Fundació es troba ubicada al carrer de la Costa del Ter. Si veniu amb vehicle propi aconsellem que l’aparqueu a la plaça Verdaguer o al carrer Torrent Massana.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol