11/03/2019

Guillem Ramisa i Guillem Roma posen música a la primavera!

Guillem Roma i Guillem Ramisa han musicat el poema «Primavera» amb motiu del projecte «”Primavera” de Miquel Martí i Pol. Vídeo animat» per a públic infantil. Els joves osonencs van col·laborar de forma conjunta per primera vegada amb motiu del cicle d’accions poètiques Amb veu pròpia. Crònica de demà organitzat en el marc les Jornades Miquel Martí i Pol 2017.

Ens podeu explicar com va néixer la vostra col·laboració amb el projecte?

Ramisa: Arrel del concert conjunt que vam fer per les Jornades de Miquel Martí i Pol del 2017 i de la bona sintonia que hi va haver se’ns va proposar de musicar un poema de Miquel Marti i Pol.

Roma: Ens va agradar molt la idea ja que era una manera de poder treballar junts i aprofundir amb aquesta connexió musical.

Ramisa: Més endavant se’ns va dir que havia de ser una cançó infantil i per mi va ser un repte perquè mai havia fet res en aquesta línia.

 

Miquel Martí i Pol ha estat l’enllaç d’unió entre vosaltres?

Roma:  Depèn de com t’ho miris potser sí, però de fet amb en Guillem ja ens coneixíem d’abans com sol passar en el món musical i més d’Osona.

Ramisa: Sí que ens coneixíem d’abans, a més a més amb en Guillem Roma ens solen confondre pels nostres noms.

 

Quina és la vostra «Primavera» particular?

Roma: Per mi la primavera té molt a veure amb les flors, el sol i el color potser com a símbol de l’energia de florir, de néixer, que està molt lligada amb la creació, la creativitat i en el terreny artístic la primavera, o aquesta energia florida, sempre ha estat per mi un senyal inspirador.

Ramisa: Per mi el que podria ser una primavera és quan he acabat de gravar una cançó o un disc, que després d’una etapa bastant fosca de molta feina sembla que tot comença a brillar.

 

Com ha estat el procés de musicació del text?

Ramisa: Vam quedar un dia a l’embarcador del Ter amb les guitarres i vam fer diferents proves amb el text del poema. Ens vam quedar amb una idea que tenia jo de música i melodia.

Roma: A partir d’aquesta idea vam desenvolupar l’estructura de la cançó, però no va ser fàcil ja que justament aquest poema a nivell d’imatges era molt inspirador, però no tenia una mètrica i una rima clara. Això va fer que fos més complicat trobar-li la sintonia amb la música.

Ramisa: Al final ens va sorprendre perquè de forma natural els versos s’anaven posant a lloc. Quan llegíem el poema ens semblava que seria més complicat.

 

Quin toc particular creieu que heu posat a la cançó? Com l’heu pensada?

Roma: Al ser una cançó pensada per a públic infantil i parlar de la primavera teníem clar que havia de ser una cançó lluminosa, alegra i que tingués un ritme amable i crec que això ho hem aconseguit molt be! I és bastant diferent de les cançons que jo havia sentit amb poemes de Miquel Marti i Pol.

Ramisa: Penso que la fusió de les nostres veus també hi dóna un toc especial, quan cantem per separat les nostres cançons sonen bastant diferent. En aquesta cançó m’agrada com sonen, se’m fa molt agradable.

Roma: També estem molt contents del moment de les trompetes. Ha quedat molt guai. També ha sigut un gust treballar a l’estudi amb en Joel Condal que és un gran professional.

 

Què n’espereu de «Primavera»?

Ramisa: A mi em fa molta gràcia veure com reaccionen els nens! Mai havia fet una cançó d’aquest estil.

Roma: I que floreixi i que s’escampi, com fa l’energia de la primavera. Seria bonic que sonés a moltes cases i escoles, aquesta primavera.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol