13/11/2017

Homenatgem Miquel Martí i Pol en un acte íntim al cementiri

Per commemorar els 14 anys d’absència de Miquel Martí i Pol, aquest diumenge 12 de novembre ens vam reunir al cementiri de Roda de Ter, on descansa, en un acte d’homenatge íntim que va aplegar més de cinquanta persones.

La placeta del cementiri, davant del monòlit en record al poeta, va ser el punt que va acollir l’escalf del poble. Sense presentacions, amb un silenci sincer i amb mirades còmplices arreu, el Quartet de Corda de l’Escola Municipal de Música El Faristol, amb Júlia Martí, Anna Mayo, Aina Gutiérrez i Nadia Acebal, va obrir l’acte amb la interpretació de Da pacem Domine d’Arvo Pärt (1935-). Tot seguit, l’Il·ltre. Senyor Joan Josep Puigcorbé, Diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, va llegir el poema «Aquesta remor que se sent…», text molt escaient per explicar les circumstàncies de llibertat que viu el país. L’aplaudiment que ens va escalfar les mans va ser unànime i ens va preparar pel to emotiu de l’acte: Mariàngels Martí, filla del poeta, va llegir el poema «Temps venturosos», de Llibre d’absències, amb música de clarinet del jovenet Roger Martí, nét de Miquel Martí i Pol. El moment era dolç. El Quartat de Corda anunciava el final de l’homenatge amb la interpretació d’un fragment d’Art de la Fuga BWV 1080 de J. S. Bach (1685-1750), i Montserrat Sans, vídua de l’autor, va fer ofrena d’un ram de 14 roses en record a l’autor nacional.

Acabat l’acte, tots vam poder visitar el nínxol on reposa Miquel Martí i Pol i el del novel·lista Emili Teixidor. Ambos autors recordats com a patrimoni literari universal.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol