15/11/2017

Jaume Cases és el guanyador de la 33a edició del Premi Miquel Martí i Pol de poesia

L’autor va recollir el guardó de la mà de Montserrat Sans, vídua de Marí i Pol, en un acte que va tenir lloc diumenge al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

Jaume Cases va ser el guanyador de la 33a edició del premi Miquel Martí i Pol de poesia, un premi dotat amb 2.500 € i la publicació de l’obra a la col·lecció de la Biblioteca de la Suda de Pagès editors, amb Ionqui, un recull de quaranta poemes en què l’autor reflexiona en clau poètica sobre la generació dels anys 80 que es va veure atrapada en el món de les drogues, una experiència que Casas va veure al seu voltant i que ara ha decidit explicar. El jurat va escollir el guanyador d’entre les més de quaranta obres que optaven al premi.

En l’acte de lliurament de premis, que va comptar amb la presència de l’il·lustre Senyor Diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Puigcorbé, es va tenir un record per als consellers presos i exiliats, en especial al conseller de cultura, Lluís Puig, que en un inici havia de presidir l’acte.

El 28è Premi ARC de narrativa infantil i juvenil va ser per Laia Prat Godayol amb l’obra Kinse i Boure. Va lliurar el premi la presidenta de l’Associació ARC de comerciants de Roda de Ter.

Seguidament, Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i Jordi Bigues, en representació del BBVA, van lliurar el I Premi InstapoemaMMP de fotografia i poesia a Manel O. Company, i el I Premi d’Il·lustració de poemes de Miquel Martí i Pol a Mireia Mirambell. A partir de la il·lustració guanyadora de Mirambell, la Fundació ha creat el calendari Miquel Martí i Pol 2018 que es pot comprar directament al web de la Fundació.

El 5è Premi Sebastià Álvarez al millor treball de Final de Grau de temàtica educativa de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC es va atorgar ex aequo a Imma Gallardo i Antoni Rodríguez pels treballs “Adolescència i música. La transmissió d’estereotips de gènere” i “Factors que influeixen en l’adquisició de valors i actituds en l’Educació física i l’esport: Comparativa d’un context escolar i l’extraescolar a Manresa”.

L’11è Premi Emili Teixidor a un projecte de didàctica de la literatura va ser per Anna Riera pel projecte CUC (Conta’m un conte).

Finalment, va tenir lloc la interpretació de la cantata «El poble», amb llera de Miquel Martíi Pol i música de Xavier Baurier, per part d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música El Faristol i Roser Anglada com a narradora.

Podeu veure les imatges del lliurament de premis AQUÍ.

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol