25/10/2022

Jornades Miquel Martí i Pol 2022. Informació i programa

Del 3 al 26 de novembre (Roda de Ter, Vic, Torelló, Tavèrnoles, Barcelona, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Porrera)

Descarregueu-vos el Programa Jornades MMP22 en format pdf
Descarregueu-vos el Cartell de les Jornades MMP2022 en format pdf

Les Jornades Miquel Martí i Pol 2022 arranquen el 3 de de novembre i s’allarguen durant tot el mes i el cicle d’espectacles «Amb veu pròpia» arriba a la 7a edició.

  • Hi ha programades 23 activitats diferents ideades per arribar a tots els públics.
  • Repartides en 8 municipis (Roda de Ter, Vic, Torelló, Tavèrnoles, Barcelona, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Porrera).
  • El cicle d’accions poètiques «Amb veu pròpia» arriba a la 7a edició! (coorganitzat amb l’Ajuntament de Vic, la Fundació Miquel Martí i Pol i l’Ajuntament de Tavèrnoles).
  • Cal destacar que, després de dos anys sense poder-se fer amb motiu de la pandèmica, es reprèn el concorregut acte de l’Homenatge popular, presencial, al Teatre Eliseu de Roda de Ter. També es mantindrà el format digital per totes les persones que hi vulguin participar, a les xarxes socials, seguint amb la proposta de l’any passat sota la crida: Omplim les xarxes de poesia!
  • El comerç local i les Jornades: Durant aquests dies alguns comerços de l’Associació ARC Roda de Comerciants presenten els aparadors decorats. No us els perdeu!
  • Les Jornades Miquel Martí i Pol es porten a terme gràcies a la implicació d’entitats i persones que estimen el poeta i la literatura. Per aquest motiu, les Jornades s’organitzen des de la Fundació i van de la mà de més d’una quinzena d’entitats que s’hi impliquen activament.

La Fundació Miquel Martí i Pol es prepara per una nova edició de les Jornades Miquel Martí i Pol que serviran per commemorar els 19 anys de la mort del poeta de Roda de Ter i els 93 anys del seu naixement. Les diverses activitats que presentem s’adeqüen a la finalitat de la Fundació Miquel Martí i Pol de contribuir a la consolidació del llegat cultural, educatiu i social del poeta i a crear vincles afectius amb la llengua catalana, la llengua d’escriptura de l’autor, i la literatura catalana en general.

Com cada any, les Jornades venen marcades per la seva transversalitat, la creació de xarxa i sinergies, una mostra que vol reflectir el caràcter nacional del poeta de Roda de Ter. Es porten a terme gràcies a la implicació d’entitats i persones que estimen el poeta i la literatura.

Les Jornades compten amb actes d’homenatge al poeta, el lliurament dels premis literaris, artístics i pedagògics, visites comentades i rutes literàries, cicles poètics, actes acadèmics, espectacles per a tots els públics i tallers, col·laborant amb diverses entitats i sempre amb la poesia de base.

Consulteu l’explicació ampliada de cada acte a l’apartat Jornades Miquel Martí i Pol de la nostra pàgina web: aquí.

Consulteu tota l’actualitat d’activitats de la Fundació aquí.

 

Fotografia: Roda de Ter. 25 d’octubre de 2022. D’esquerre a dreta de la fotografia: Roger Canadell, regidor de cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter, Pau Simón, tècnic de cultura i museus de l’Ajuntament de Vic, Montse Caralt, directora de la Fundació Miquel Martí i Pol, Núria Aguilar, directora de la Biblioteca Bac de Roda, Lluís Vergés, representant de Dadà Comunica, Joel Díaz, representant de l’equip directiu de l’escola de música El Faristol, i Maria Ocaña, directora del Museu Arqueològic de l’Esquerda. Sostenen els cartells de les Jornades Miquel Martí i Pol i del cicle Amb veu pròpia.

El cartell és fet per l’estudi de disseny Dadà Comunica:

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol