27/09/2022

LA FUNDACIÓ MIQUEL MARTÍ I POL I LA FUNDACIÓ JACINT VERDAGUER PRESENTEN EL III CICLE DE POEMES COMENTATS

Folgueroles/Roda de Ter. La Fundació Miquel Martí i Pol i la Fundació Jacint Verdaguer inicien aquest dimarts dia 11 d’octubre el III Cicle de poemes comentats, un projecte digital compartit que té per objectiu donar a conèixer el valor simbòlic dels dos autors, generar continguts al servei de l’educació i aportar una lectura dels textos des del punt de vista dels creadors contemporanis. Quatre poetes donen a conèixer vies d’entrada als universos literaris de Verdaguer i Martí i Pol a partir de la tria lliure d’un poema.

El III Cicle de poemes comentats es conforma de quatre vídeos que es donaran a conèixer de l’11 al 20 d’octubre amb l’ordre següent:

Dimarts, 11 d’octubre
 – «Caramelles» dins Flors del Calvari a càrrec de Josep Pedrals.

Dijous, 13 d’octubre
 – «L’ombra que faig si cloc els punys és un…» dins Cinc esgrafiats a la mateixa paret a càrrec de Xevi Pujol.

Dimarts, 18 d’octubre
– «Dins cada dolor» dins Flors del Calvari a càrrec d’Anna Pantinat.

Dijous, 20 d’octubre
– «Tot el que descobrim és bell i agrest…» dins Cinc poemes d’iniciació a càrrec d’Irene Anglada.

Els poemes d’ambdós autors que es comentaran durant el cicle han estat seleccionats pels mateixos poetes que els expliquen.

En la primera edició del Cicle de poemes comentats el 2020, es va comptar amb la participació dels poetes Laura López Granell, Raquel Santanera, Maria Sevilla i Maria Callís Cabrera. Obria el cicle un primer vídeo del Dr. Francesc Codina que va presentar, amb to didàctic i divulgatiu, Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol com dos poetes que poden merèixer amb tota justícia el qualificatiu, o el títol, de poetes nacionals de Catalunya. Aquests materials es poden recuperar al Youtube de les dues Fundacions sota l’etiqueta ‘Poemes comentats’. En la segona edició, pel que fa a Verdaguer, M. Antònia Massanet va comentar «Què és la poesia?» i Oriol Sauleda «Sum vermis». Per la banda de Martí i Pol, Glòria Coll Domingo va seleccionar «Aquesta espera d’ara té la força de l’aigua…» i Núria Armengol el poema «V [cinquè sentit]» del Llibre dels sis sentits.  

Juntament amb el visionat del vídeo al Canal Youtube, els lectors podran descarregar-se el text dels poemes a les pàgines web de la Fundació Jacint Verdaguer (verdaguer.cat) i de la Fundació Miquel Martí i Pol (miquelmartiipol.cat) i així complementar els comentaris del cicle.

Aquest III Cicle de poemes comentats compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol