30/09/2022

L’Associació Diversitat Funcional d’Osona i la Fundació Miquel Martí i Pol han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament la integració social de persones amb diversitat funcional

Roda de Ter. 29 de setembre de 2022

L’Associació Diversitat Funcional d’Osona i la Fundació Miquel Martí i Pol han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament la integració social de persones amb diversitat funcional de la comarca d’Osona amb projectes de patrimoni literari.

Miquel Martí i Pol és un dels autors més emblemàtics de la literatura catalana contemporània. A causa de l’esclerosi múltiple severa que patia va adaptar la seva vida a la cadira de rodes i al moviment i la comunicació limitats. La poesia el va empènyer a encarar una nova etapa basant-se en la creació. Des de la Fundació que porta el seu nom, s’ha creat un taller de creativitat poètica que també inspira les persones d’ADFOCET (Coratge-Entusiasme-Transformació). Es tracta d’un taller amb el qual les #Personesambsuperpoders creen el poema que s’estampa a les targetes que acompanyen les famoses roses de Sant Jordi que ven l’entitat; i també a productes que es poden adquirir al seu espai web  (https://www.personesambsuperpoders.cat/) o al marxandatge dels Lots de Nadal.

Així, doncs, el conveni signat lliga ADFO i la Fundació Miquel Martí i Pol, o sia les #Personesambsuperpoders i el poeta Miquel Martí i Pol, també amb superpoders, amb un objectiu comú: millorar la qualitat de vida de les persones i potenciar-ne el talent i la creativitat.

 

Fotografia: Fundació Miquel Martí i Pol. Per odre: Roger Canadell, regidor de cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter i patró de la Fundació; Maria Balasch Pla, gerent d’ADFO, i Montse Caralt, directora de la Fundació. Foto: Anna Miralpeix / FMMP.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol