04/07/2019

Miquel Martí i Pol a Manresa

Del 3 de juliol al 30 de setembre es podran visitar les exposicions «De Paraules al vent a La fàbrica: creació, evolució i publicació dels primers poemaris de Miquel Martí i Pol» i «La vida de Miquel Martí i Pol» a l’espai Plana de l’Om de l’auditori de Manresa.

Les exposicions serviran de preàmbul de l’espectacle «Paraules vives al vent que passa. Recital de poemes de Miquel Martí i Pol» que tindrà lloc el diumenge 1 de setembre a l’auditori Kursaal.

 

«Paraules vives al vent que passa» és un recital de poemes de Miquel Martí i Pol amb l’evocació de temes de la chanson française presents en la vida del poeta de Roda de Ter.

A Martí i Pol li agradava seguir els grans noms i els grans temes de la chanson française, fins al punt d’aprendre l’idioma a força d’escoltar-los. Cantautors de la seva predilecció foren Prévert, Brassens, Aznavour, Ferré o Brel. Va arribar a ser un traductor excel·lent del francès al català; havia traduït, entre d’altres, Saint-Exupéry, Arnaud, Lévi- Strauss, Zola, Flaubert, Racine, Apollinaire…

Ara, música francesa i poesia s’uneixen en aquest recital, que podrem escoltar per la Festa Major de Manresa, per homenatjar un dels poetes més reconeguts del nostre país. Les seves paraules continuen emocionant-nos, una vegada i una altra.

DURADA: 1:30h

RECITACIÓ: Dolors Vilaplana, Ramon Alabau i Enric Cassany

CANTANTS: Cristina Amils i Eva Estebas

PIANO: Joan Amils

SELECCIÓ DE TEXTOS: Jordi Berenguer

COORDINACIÓ: Florenci Crivillé

PREU: 10€ (compreu l’entrada a www.kursal.cat)

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol