13/11/2017

Quin gust la presentació del Tant de gust… Senyor Miquel Martí i Pol

Dijous 9 de novembre va tenir lloc el primer acte de les Jornades Miquel Martí i Pol 2017: la presentació del llibre Tant de gust… Senyor Miquel Martí i Pol. Núria Aguilar, directora de la Biblioteca Bac de Roda, va obrir l’acte amb la presentació de les autores del volum, M. Carme Bernal i Carme Rubio, i de Margarida Tió, actriu i professora d’interpretació de la UVic-UCC que posaria veu a la tria de textos que es van recitar.

Miquel Martí i Pol ha entrat com a clàssic català a la col·lecció de lectura fàcil que des de fa uns anys publica Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Bernal i Rubio van parlar de la importància que té per al país tenir a l’abast edicions en formats diversos dels grans autors catalans (edicions per a infants, en format còmic, obres completes, llibres de lectura fàcil, etc.) tal com succeeix en qualsevol cultura normal. A Itàlia trobem la Divina Comèdia de Dante Alighieri traduït a centenaris d’idiomes, reproduït en formats diferents i per a tots els públics i gustos. L’orgull que un autor universal hagi nascut a la teva comunitat és d’ordre públic. Això mateix hauria de passar a Catalunya amb els nostres grans autors. Miquel Martí i Pol és, sens dubte, un dels grans poetes contemporanis més llegits. A les pàgines de Tant de gust… Senyor Miquel Martí i Pol el lector trobarà la vida d’un escriptor compromès amb el seu temps i amb la seva gent. A més, podrà passar-ho bé amb una tria de textos que no el deixarà indiferent. Encara ara, ens diuen Bernal i Rubio, “quan algú viu un esdeveniment especial i vol expressar el seu sentiment íntim, ho fa sovint amb versos d’aquest autor”.

Els públics diversos que van acudir a la presentació del llibre van omplir la sala i van poder oir i participar del recital que Margarida Tió va oferir.

Des de dijous 9 ja podeu trobar Tant de gust… Senyor Miquel Martí i Pol a les llibreries. També a la botiga online de la Fundació Miquel Martí i Pol.

 

 

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol