Ruta escolar primària

La ruta literària de Miquel Martí i Pol per a alumnes de primària neix de la necessitat de crear una ruta adaptada als escolars. La ruta mostra els indrets i les imatges que formen part de la vida i de l’obra de Miquel Martí i Pol i permet presentar l’obra del poeta a través del seu paisatge vital gràcies al fet que Miquel Martí i Pol va viure sempre a Roda.

LA RUTA, EN QUÈ CONSISTEIX?

La ruta literària Miquel Martí i Pol per a alumnes de primària pretén descobrir la poesia de Miquel Martí i Pol als més menuts. A través d’un poemari escollit per a l’ocasió endinsarem els infants en el món literari del poeta de Roda de Ter. Per fer-ho, resseguirem els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta, la casa on va néixer, les escoles on va estudiar, la fàbrica tèxtil on va treballar i altres espais lligats íntimament a les seves vivències, amb un gruix de lectures que conformen una experiència intensa i molt cohesionada.

 

Objectius

  • Descobrir la vida i l’obra de Miquel Martí i Pol.
  • Reflexionar sobre la importància del paisatge en la literatura.
  • Gaudir d’una experiència a l’aire lliure.
  • Apropar la poesia i la rapsòdia als alumnes.
  • Entendre la literatura com a eina de creixement personal.

 

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La ruta literària dura 2 hores aproximadament. Entremig es fa una parada per esmorzar.

 

Logística

La ruta es fa amb grups de 20 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Des de la Fundació es facilita al professorat un “poemari vertical” amb textos per seguir la ruta. Així, des dels centres també es té la possibilitat de preparar poemes per ser llegits als indrets martipolians.

 

Preu

5 € alumne/a (professors i acompanyants gratuït)

 

Recursos

Poemari vertical amb poemes  que es llegiran en els diferents punts de la ruta. Es pot portar treballat de classe, si es vol, el dia que es vingui a fer la ruta.

POEMARI vertical PRIMÀRIA

L'ITINERARI.

Hi ha 7 punts a la ruta: la casa on va néixer, la Blava, l’escola, el teatre, la biblioteca, la Plaça del Poeta i el cementiri.

GALERIA D'IMATGES I VÍDEOS.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES.

Sol·licita més informació o fes una reserva online

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol