Ruta escolar secundària

La ruta literària de Miquel Martí i Pol per a alumnes de secundària neix de la necessitat de donar a conèixer als estudiants la vida i l'obra del poeta des del seu àmbit geogràfic. La ruta mostra els indrets i les imatges que formen part de la vida i de l’obra de Miquel Martí i Pol i permet presentar l’obra del poeta a través del seu paisatge vital gràcies al fet que Miquel Martí i Pol va viure sempre a Roda.  

LA RUTA, EN QUÈ CONSISTEIX?

La ruta s’ha organitzat en vuit punts de lectura que ressegueixen els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta, la casa on va néixer, les escoles on va estudiar, la fàbrica tèxtil on va treballar, les diferents cases on va viure i altres espais lligats íntimament a les seves vivències, amb un gruix de lectures que conformen una experiència intensa i molt cohesionada.

 

Objectius

  • Descobrir la vida i obra de Miquel Martí i Pol.
  • Reflexionar sobre la vida a través de la poesia.
  • Gaudir d’una experiència poètica a l’aire lliure.
  • Apropar la poesia i la rapsòdia als alumnes.
  • Entendre la literatura com a eina de creixement personal.

 

Lloc i durada

A Roda de Ter (Osona). La ruta literària dura 2 hores aproximadament. Entremig es fa una parada per esmorzar.

 

Logística

La ruta es fa amb grups de 20 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Des de la Fundació es facilita al professorat un “poemari vertical” amb textos per seguir la ruta. Així, des dels centres també es té la possibilitat de preparar poemes per ser llegits als indrets martipolians.

 

Preu

5 € alumne/a (professors i acompanyants gratuït)

 

Recursos

Poemari vertical amb els poemes que es llegiran en els diferents punts de la ruta literària. Si es vol, es pot portar treballat prèviament a classe el dia de fer la ruta.

Poemari vertical

També us recomanem molt aquesta novel·la de Maria Carme Roca, «Dedica’m un poema encara que sigui teu»,  ja que la història que viuen els seus protagonistes està emmarcada dins l’entorn de Miquel Martí i Pol i del poble de Roda i considerem que és una bona prèvia per anar fent boca abans de visitar-nos.

L'ITINERARI.

GALERIA D'IMATGES I VÍDEOS.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol