medium
La Fundació Miquel Martí i Pol i la Fundació Jacint Verdaguer inicien el dimarts dia 28 de setembre el II Cicle de poemes comentats, un projecte digital compartit que té per objectiu donar a conèixer el valor simbòlic dels dos autors, generar continguts al servei de l’educació i aportar una lectura dels textos des del punt de vista dels creadors contemporanis. Quatre poetes donen a conèixer vies d’entrada als universos literaris de Verdaguer i Martí i Pol a partir de la tria lliure d’un poema.
En el vídeo de deu minuts de durada i de to divulgatiu i didàctic, el Dr. Francesc Codina, professor de la UVic-UCC, director de Reduccions. Revista de poesia i president del Patronat d’Estudis Osonencs, ens explica amb motiu del I Cicle de poemes comentats (2020) tres motius pels quals podem anomenar, amb tota justícia, Verdaguer i Martí i Pol ‘poetes nacionals’; «les obres de Verdaguer i Martí i Pol van fer una gran contribució a la llengua, a la cultura i a consciència nacional del poble català i a tots els pobles de llengua i cultura catalanes i en dos moments històrics complexos».
Podeu ampliar la informació del cicle aquí.
Podeu consultar els poemes comentats del I Cicle de poemes comentats aquí.
Aquest vídeo es va gravar amb motiu del I Cicle de poemes comentats i pot servir com a introducció dels poemes comentats del II Cicle.
Tot seguit podeu visualitzar els vídeos del II Cicle de poemes comentats: Verdaguer i Martí i Pol:
El vídeo s’ha fet públic el dimarts 28 de setembre mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer i la Fundació Miquel Martí i Pol. També trobareu el vídeo al canal Youtube de la Fundació Jacint Verdaguer.
El vídeo s’ha fet públic el dijous 30 de setembre mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer i la Fundació Miquel Martí i Pol. El trobareu publicat al canal Youtube de la Fundació Miquel Martí i Pol.
Glòria Coll Domingo (Riudoms, 1988) s’ha format com a escriptora i violoncel·lista, i compagina les dues activitats artístiques amb la pedagògica, principalment en escoles de música. Compta amb tres llibres de poesia publicats fins al dia d’avui: Oda als objectes (Galerada, 2013), Territori inhabitable (Edicions de la UAB) i Retorn (Godall, 2017), amb els dos primers dels quals ha estat guardonada amb els premis Amadeu Oller i Miquel Martí i Pol de la UAB, respectivament. Els seus poemes han aparegut publicats en revistes literàries catalanes i estatals, i han estat inclosos en antologies recents.
Descarregueu-vos el document amb el poema «Aquesta espera d’ara té la força de l’aigua…» de Miquel Martí i Pol per complementar l’explicació de Glòria Coll Domingo.
El vídeo s’ha fet públic el dimarts 5 d’octubre mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer i la Fundació Miquel Martí i Pol. També trobareu el vídeo al canal Youtube de la Fundació Jacint Verdaguer.
El vídeo s’ha fet públic el dijous 7 d’octubre mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer i la Fundació Miquel Martí i Pol. El trobareu publicat al canal Youtube de la Fundació Miquel Martí i Pol.
Núria Armengol Freixas (Vic, 1986) és poeta, bibliotecària i estudiosa de la poesia. Ha publicat Fractura (Edicions del Buc, 2017) i poesia esparsa en diverses antologies i revistes.
Descarregueu-vos el document amb el poema «V [cinquè sentit]» per complementar l’explicació de Núria Armengol.