Amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la publicació del poemari La fàbrica (1970-1971) –editada per primera vegada l’any 1972 per Quaderns El Bordiol–, diverses institucions i entitats patrimonials s’han aplegat per portar a terme un projecte conjunt i coral que oferirà, durant el 2022, un programa d’activitats interdisciplinàries amb la poesia com a eix vertebrador, i que sota aquest paraigua literari donaran testimoni als obrers del tèxtil de la Catalunya de finals del franquisme.

El projecte s’ha gestat amb xarxa des de la Fundació Miquel Martí i Pol, el Museu Arqueològic de l’Esquerda i l’Ajuntament de Roda de Ter; el Museu del Ter i l’Ajuntament de Manlleu; el Museu de la Colònia Vidal i l’Ajuntament de Puig-Reig; la fàbrica Roca Umbert de Granollers i el Museu d’Història de Catalunya.
Totes aquestes institucions treballen en la creació d’un programa d’activitats compartit que es dona a conèixer en aquesta pàgina web i es promociona de forma col·lectiva. Al seu torn, el nucli d’impulsors treballa la commemoració en cada una de les poblacions des de l’àmbit educatiu i les entitats del seu teixit local proper.

El projecte continua obert a qualsevol entitat que s’hi vulgui adherir i que vulgui organitzar actes commemoratius. L’activitat que s’organitzi passarà a formar part d’aquest programa compartit i apareixerà a la web i a les xarxes socials dedicades a aquest esdeveniment.

Per fer-ho, podeu posar-vos en contacte a fundacio@miquelmartiipol.cat / 938500355.Entitats organitzadores:


Amb el suport de:

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol