22/06/2020

Verdaguer i Martí i Pol. Contingut del ‘Cicle de poemes comentats’

Verdaguer i Martí i Pol. En el vídeo de deu minuts de durada i de to divulgatiu i didàctic, el Dr. Francesc Codina, professor de la UVic-UCC, director de Reduccions. Revista de poesia i president del Patronat d’Estudis Osonencs, ens explica tres motius pels quals podem anomenar, amb tota justícia, Verdaguer i Martí i Pol ‘poetes nacionals’; «les obres de Verdaguer i Martí i Pol van fer una gran contribució a la llengua, a la cultura i a consciència nacional del poble català i a tots els pobles de llengua i cultura catalanes i en dos moments històrics complexos».

Si voleu llegir tota la informació relacionada amb el ‘Cicle de poemes comentats. Verdaguer i Martí i Pol’ cliqueu aquí. Pel que fa la informació sobre els poemes de Jacint Verdaguer comentats us podeu dirigir aquí.

Vídeo Verdaguer i Martí i Pol, a càrrec del Dr. Francesc Codina

També trobareu el vídeo al canal Youtube d’Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català.

Vídeo sobre «Ales», poema de Jacint Verdaguer comentat per Laura López Granell

El vídeo s’ha fet públic el dimarts 9 de juny mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer, la Fundació Miquel Martí i Pol, La Cava Poesia, Reduccions. Revista de poesia i Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català. També trobareu el vídeo al canal Youtube de la Fundació Jacint Verdaguer.

Vídeo sobre «A la manera de J.V.Foix», poema de Miquel Martí i Pol comentat per Maria Sevilla Paris

El vídeo s’ha fet públic el dijous 11 de juny mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer, la Fundació Miquel Martí i Pol, La Cava Poesia, Reduccions. Revista de poesia i Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català. El trobareu publicat al canal Youtube de la Fundació Miquel Martí i Pol.

Maria Sevilla Paris és poeta i professora d’expressió oral i escrita en català a la Universitat de Barcelona.
Descarregueu-vos el document amb el poema «A la manera de JVFoix» de Miquel Martí i Pol per complementar l’explicació de Maria Sevilla Paris.

Vídeo sobre «No em deixeu caure», poema de Jacint Verdaguer comentat per Maria Cabrera

El vídeo s’ha fet públic el dimarts 16 de juny mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer, la Fundació Miquel Martí i Pol, La Cava Poesia, Reduccions. Revista de poesia i Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català. També trobareu el vídeo al canal Youtube de la Fundació Jacint Verdaguer.

Vídeo «Després», poema de Miquel Martí i Pol comentat per Raquel Santanera Vila

El vídeo s’ha fet públic el dijous 18 de juny mitjançant les xarxes socials de la Fundació Jacint Verdaguer i la Fundació Miquel Martí i Pol. També trobareu el vídeo al canal Youtube de la Fundació Miquel Martí i Pol.

Raquel Santanera Vila és poeta i coordinadora de l’Horiginal i d’Els Vespres Malgastats.
Descarregueu-vos el document amb el poema «Després» de Miquel Martí i Pol per complementar l’explicació de Raquel Santanera Vila.

Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol