Promoció a la creació

Premis Literaris

L’Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació Miquel Martí i Pol convoquen els Premis Literaris com a reconeixement i homenatge al poeta Miquel Martí i Pol, i als escriptors Emili Teixidor i Jaume Salés i Sanjaume.

Des de l’any 2004, el veredicte es fa públic el cap de setmana de l’11 de novembre (data de la mort de Miquel Martí i Pol), en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol.

El lliurament dels Premis Literaris és un dels actes centrals de les Jornades Miquel Martí i Pol. Aquestes Jornades s’organitzen en homenatge a la figura del poeta Miquel Martí i Pol i tenen com a eix vertebrador el Premi de Poesia que porta el seu nom. Era l’any 1985 quan es va convocar per primera vegada aquest guardó i, d’aleshores ençà, han estat molts els poetes dels Països Catalans que han participat en el certamen, poetes del Principat, de les Illes o del País Valencià que han trobat en aquest guardó un impuls i un estímul per a la seva obra.

L’any  1985 l’Ajuntament de Roda de Ter va decidir crear el Premi de  Poesia Miquel Martí i Pol. En aquells moments, l’Ajuntament volia retre homenatge al poeta que, sense cap mena de dubte, ha lligat indestriablement el poble de Roda de Ter a les pàgines poètiques més importants de la darrera meitat del segle XX. A partir de l’any  2007 guanyar el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol implica també la publicació del recull de poemes guardonats.

Llegir més

Bases

 1. Hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys.
 1. Per participar només cal publicar una fotografia relacionada amb un poema, una estrofa o un vers de Miquel Martí i Pol a la xarxa Instagram, mencionar #InstapoemaMMP #premiInstapoemaMMP2017 #poesiacatalana #miquelmartiipol a l’apartat del text i etiquetar la @fundaciomiquelmartiipol a la imatge.
 1. En el text s’ha d’incloure el poema, l’estrofa o els versos seleccionats. La fotografia ha de tenir relació amb el text.
 1. Cada usuari pot participar amb un màxim de tres InstapoemesMMP.
 1. El termini per penjar Instapoemes a la xarxa acabarà el dia 16 d’octubre de 2017.
 1. L’acte de publicació del veredicte i del lliurament de premis es farà el dia 12 de novembre del 2017, a les 11.30 h, en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, al Teatre Eliseu (c. Bac de Roda, 1bis, de Roda de Ter). La FMMP es posarà en contacte amb l’usuari premiat a través d’un missatge privat d’Instagram al mateix compte que ha penjat l’InstapoemaMMP.
 1. El jurat es donarà a conèixer en l’acte de publicació del veredicte i estarà format per persones de reconeguda solvència en el camp de la poesia, el disseny i la fotografia.
 1. El premi està dotat amb 300 € (menys impostos).
 1. A criteri del jurat el premi podrà ser declarat desert.
 1. La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les condicions d’Instagram, que podeu consultar a http://instagram.com/legal/terms/, i ser l’autor/a de la fotografia.
 1. Aquells Instapoemes que es publiquin fora de termini o que no incorporin les etiquetes corresponents al premi quedaran descartats.
 1. La Fundació Miquel Martí i Pol es reserva el dret d’emprar les fotografies en altres activitats de producció pròpia. En aquest cas es notificarà als autors dels Instapoemes i es demanarà el permís corresponent.
Amb la col·laboració de     

Llegir més

L’objectiu del Premi d’Il·lustració de poesia de Miquel Martí i Pol és premiar i donar a conèixer la complicitat entre textos poètics i il·lustracions. L’il·lustrador/a premiat/da serà l’autor/a dels dibuixos del Calendari Miquel Martí i Pol de 2018.

 1. Hi pot participar qualsevol ciutadà de qualsevol nacionalitat major de 16 anys.
 1. Per participar només cal enviar una il·lustració del poema «He heretat l’esperança» (el text del poema pot aparèixer a la il·lustració de forma opcional). El dibuix pot estar fet amb qualsevol tècnica, en blanc i negre o amb color. La il·lustració s’ha de fer en format DN4 i horitzontal.
 1. Els treballs que es presentin han de ser anònims, s’han de presentar en un sobre tancat i signat amb un pseudònim. Dins del sobre s’ha d’incloure una plica amb la identificació de l’autor/a, l’adreça postal, el número de telèfon i una adreça electrònica.
 1. Els treballs presentats no poden haver guanyat cap altre concurs.
 1. Les il·lustracions han de ser individuals.
 1. El termini de recepció de les il·lustracions acabarà el 18 de setembre 2017.
 1. L’acte de publicació del veredicte i el lliurament dels premis es farà el dia 12 de novembre de 2017, a les 11.30 h, en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, al Teatre Eliseu (c. Bac de Roda, 1bis).
 1. La il·lustració premiada també apareixerà reproduïda al Calendari Miquel Martí i Pol que es vendrà a partir de novembre de 2018. El 50% dels beneficis del calendari aniran a parar a una entitat social.
 1. El jurat es donarà a conèixer en l’acte de publicació del veredicte i estarà format per persones de reconeguda solvència en el camp de la il·lustració.
 1. L’import del premi serà de 600 € (menys impostos), que suposa l’encàrrec de la il·lustració d’11 poemes més que apareixeran reproduïts al calendari Miquel Martí i Pol de l’any 2018.
 1. La FMMP es reserva el dret d’utilitzar i reproduir l’obra premiada exclusivament amb finalitats promocionals, a més dels drets de reproducció pel Calendari Miquel Martí i Pol 2018.
 1. A criteri del jurat, el premi podrà ser declarat desert.
 1. La presentació de l’original pressuposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases i dels drets i obligacions que se’n deriven. Qualsevol eventualitat no prevista a les bases serà resolta pel jurat.
 1. Els originals no premiats es podran recollir a partir del 30 de novembre a l’Ajuntament de Roda de Ter. Un cop transcorregut un mes els exemplars no recollits quedaran a l’arxiu de la Fundació Miquel Martí i Pol.
Amb la col·laboració de 

Llegir més

Premi al millor treball de Final de Grau de temàtica educativa de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVIC-UCC.Amb l’objectiu de mantenir la memòria i el llegat del mestre Sebastià Álvarez i Arenas (1897-1969), molt apreciat i valorat a Roda de Ter i com a homenatge permanent a la tasca dels mestres, l’Ajuntament de Roda de Ter, la Fundació Miquel Martí i Pol, la família Álvarez i la Universitat de Vic (Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes) convoquen el Premi Sebastià Álvarez.

Llegir més

L’objectiu del premi és facilitar la difusió de treballs i projectes innovadors en el camp de la literatura, ajudar els professionals en el camp de l’educació a millorar-ne la qualitat i facilitar la renovació pedagògica. Els projectes han de ser originals i han de comportar una millora per a tota la comunitat. Es valorarà que el format del treball sigui publicable.

Llegir més

El contingut de la pàgina es troba en construcció

Llegir més
Fundació Miquel Martí i Pol
© Tots els drets reservats
fundació miquel martí i pol
fundació miquel martí i pol